Szörnyek

Szemezgetés Nelwë földjén található szörnyek közül...

 

Pók goblin (Arachnoid)

A goblin know-how igazi gyöngyszemét, a Pók goblint teljes mértékben harcra tervezték. A goblin a székében ülve kényelmesen irányítja a fából és acélból készült szörny hat lábát. Az elülső kettő láb éles kaszákban végződik, és egy "diszkoszvető" teszi lehetővé, hogy az ellenfelekre egy vágólemezt hajítson. Kezelése nehéz, de az ellenfeleknek okozott kár számottevő.
Sárkánygyík (Urguln)

Általában "Víz Sárkánynak" nevezik, a Sárkánygyíkok nagy teremtmények sárkányszárnyakkal. Farkuk végét csak kevés páncél és pajzs képes kivédeni. Szájuk és karmaik ijesztőek, különösen ha a prédája felé löki magát erős hátsó lábaival.
Ágyús fosztogató (Necro canon)

Egy emberszabású test, melynek közepébe egy puskaporos ágyút illesztettek. Erős lábai segítségével tartja meg magát és tart ellen, amikor lő az ágyúval. Erős ellenfél, aki nem fogja megvárni, míg kereket oldasz, mielőtt megpróbál a földbe döngölni.
Gigászi fosztogató (Laughing Goblin)

Ez még mindig goblin? Vagy már inkább gép? Ehhez a goblin testekből összerakott lényhez hosszú mechanikus ízületekkel más, nagyobb fajok végtagjait kapcsolták, így adva egyszerre olyan magasságot és szélességet számukra, amely eredeti felépítésüktől jelentősen eltér.
Mandragóra tündék (Mandrake Fairies)

A rothadás szirénjeiként is nevezik ezeket az alapvetően vérszomjas teremtményeket, melyeknek csupán egyetlen gondolat jár a fejükben: felfalni mindent, ami él. Falánkságuk legendás és még a legkeményebb harcos is megremeg, amikor róluk beszél. Főként mocsaras és nedves területeken találhatók.
Züllött tündék (Dark Elves)

Eredetileg a természet védelmezői és bölcsei voltak. Tudásuk és érzékenységük tette őket fajuk legkifinomultabb képviselőivé. Amikor történetünk kezdődik, úgy tűnik, néhányuk gyökeresen megváltozott: fokozatosan felhagynak korábbi szokásaikkal, elfordulnak a természet útjától és ez még fizikailag is meglátszik rajtuk. Agresszivitásuk is jelentős mértékben megnő.
Vademberek (Beastmen)

A természet szövetségesei lévén főleg Nelwë síkságait és az erdeit lakják. A természettel harmóniában élnek, s ez lehetővé teszi számukra, hogy az őket körülveveő állatokkal kommunikáljanak, és a Sámánok tanításai nyomán vegetáriánusokká váltak. A technológia csatlósait általában vad dühvel támadják.
Disznóka (Piggy)

Vadon élő malacka, azaz vadkanka. :-) Általában a széles füves térségekben bóklásznak rovarok és apróságok után. Békésen kocorásznak ide-oda, de ha megtámadod őket, s még van rá esélye, akkor morcogva-visítva úgy rohan el, mintha ott sem lett volna.
Agyszívó (Necro Brain)

A fosztogatók egy újabb kreálmánya. Először a Szürkeöbölben találkozhatsz vele. Különböző testrészek rémisztő kollekciója, mint például a goblintól, tündétől és embertől származó fejei. Az emberi fej "fegyveréként" szolgál a másik kezében lévő hatalmas szablya mellett. Gyorsan fut állatias lábain és a "gyomrukban" konzerváló folyadék lötyög, mely hosszabb életet biztosít számukra. Elsősorban közelharci ellenfelek.
Minotaurusz párduc (Bark Panter Minotaur)

A természetimádó Párducok teremtménye. Olyan, mintha kereszteztek volna egy óriási párducot a jól ismert minotaurusszal. Úgy is harcolnak, mint egy minotaurusz. Gyorsak, hatalmas erejük és magas HP-jük van. Támadásnál bevetik egész testüket. A mancsaikkal ütnek, lábukkal pedig rúgnak. Próbálj szerencsét velük, de készülj fel alaposan!
Vérfarkas (Werewolf)

Erős és félelmetes - de nem halhatatlan :-) - szörnyek. Más vérlényekhez hasonlóan harcolnak: tehát erős karmaikkal és hosszú, erős lábukkal. Nelwë déli részén új alfaj ütötte fel a fejét, mely elenálló a tűzzel szemben és az irhájuk is más lett, hogy jobban beleolvadjanak a környezetükbe.
Vérfarkas gyíkember (Werewolf Tattoo)

A kicsik nagytestvére. A vérfarkas gyíkemberek kiássák magukat a földből és a Gyíkemberek földjének vörös talaján kóborolnak. A vérfarkas gyíkembernek is megvan a maguk ásólába, de ezek sokkal nagyobbak, mint a cuki kis vakondoké. Gyorsak és "övön alul" ütnek.
Vérfarkas krokodil (Werewolf Corcodile)

Harci technikája nem egyedi, de erős, hosszú karja, mancsai és rúgó lába mellett van még egy borotvaéles fogakkal teli hatalmas szája is. Ha meg mered támadni őket, jól vigyázz a fejére, mivel nagyobb kárt képesek okozni a harapásukkal, mint az hinnéd.