Italok

A játékban 2 fajta ital található az ellenfeleknél, ládákban, illetve egyéb lelőhelyeken, vagy vásárolható a kereskedőknél.

Életital
7 másodpercre maximumra tölti fel az életerőt.
Varázsital
7 másodpercre maximumra tölti fel a manádat.

Ezenkívül a játékban küldetések jutalmaként kaphatók speciális italok, melyek kevéssel ugyan, de véglegesen növelik a tulajdonság pontokat.

Kőital: ezt az italt Klissiere a Menekült táborban készíti, ha összeszedsz neki 5 darab Gigászi póktojást. Ilyen tojásokat a Menekült tábortól dél-nyugatra találsz. Az ital +1 életerőt ad.
Nyúlital: ezt az italt Alső Felhővárosban kotyvasztja Garilda. Ehhez 5 darab Vöröspolip nevű gombára van szüksége, amit a Szennyvízcsatornában tudsz összegyűjteni (egy helyen találhatók!). +1 erőt kapsz érte.
Szürkegém ital: ez az ital is Klissiere kreálmánya, amihez 10 darab oroszlánkarom gyökérre van szüksége. Ezek a Gaian területén kószáló Oroszlángyíkokból nyerhetők ki. Az ital +1 fürgeséget ad.
Intelligencia ital: ezt Gaian városában párolja le Sormyr, ha viszel neki 5 darab vadember rúnát. Ezek nem képzik alkotóelemét az italnak, de csak így juthatsz hozzá az italhoz. +1 intelligencia jár érte.

A játékban a fentieken kívül már csak két ital készül, de ezek nincsenek rád közvetlen hatással.

Sárkánykéreg gyógyszer: Lissae készíti a Menekül táborban a sebesültek számára. A gyógyszerhez három sárkánykérget kér tőled, amit egy Fasárkány megölésével tudsz megszerezni számára. A te jutalmad néhány élet- és manaital lehet, ha előtt így egyezel meg vele.
Ellenszer: Lissae használja fel Silverfallban a zombik által megfertőzött víztől megbetegedett emberek gyógyításához. Alapanyagként kell neki 1 darab Sárkánygyík méregmirigy, ami majdnem minden mérgezést gyógyít. A jutalmad megint csak néhány ital lesz, ha előtt úgy vállalod el a feladatot.