Kovácsolás

A Kovácsolás menüt az "O" gombbal hívhatod elő. Ahhoz, hogy ezt a lehetőséget használni tudd, ismerned kell a Képességek közé tartozó Mesterségeket. Az, hogy a Mesterségek különböző ismereteit elsajátítottad-e, vagy milyen mértékben sajátítottad el, befolyásolja, hogy a kovácsolásban rejlő lehetőségeket mennyire tudod kihasználni. Ezen kívül az általad készített páncél elemek, fegyverek és pajzsok hatékonysága is függ az ismeretek mélységétől, valamint az összegyűjtött anyagok minőségétől.

A kovácsoláshoz szorosan kapcsolódnak a található anyagok, hiszen ezek nélkül nem lehetne felszerelést készíteni. Az Anyagok listáját itt tekintheted meg.

Általános érvényű tanácsok!
Ezek olyan megjegyzések, amelyet mindenhova be lehetne írni, ezért inkább csak egyszer kerül ide, de ezeket minden saját kovácsolású eszközre lehet vonatkoztatni.

  • Bármely felszerelés kovácsolásakor minél magasabb szintű anyagból készíted az adott eszközt, annál hatékonyabb lesz minden szempontból (részletesebb magyarázatot ld. a Sisakok kovácsolásánál)
  • A Kovácsolás ablakban minden eszköznél alapértelmezésben mindig az 1. szintű kovácsolással elkészíthető "Típust" mutatja, de ne becsüljük le, mert például összességében nem feltétlenül adja a legtöbb védelmet/sérülést a 10. szintű kovácsolással elkészíthető típus. Mindig figyeljük, hogyan változnak az értékek és mi a számunkra legmegfelelőbb összeállítás.
  • Ha ismered a Mágia hozzárendelés fegyverhez és páncélhoz képességet akkor az Igéző segítségével mágiát is tehetsz az általad készített felszerelésre.
  • Ha az utad során találtál már démont (nevesített, vagy névtelen), akkor a Démonító segítségével társíthatsz egy démont az egyik általad készített felszereléshez.
  • Nem csak magadnak, de társaidnak is készíthetsz páncélt, vagy fegyvereket. Ekkor az ő szintjüket, tulajdonságaikat is figyelembe kell venned, hogy képesek lesznek-e majd viselni. A felszerelést akkor is elkészítheted, ha te magad nem tudod viselni, mert nem teszel eleget vagy valamely feltételnek, de átadhatod másnak, aki már megfelel.
  • A Mesterségek menüben olyan képességeket is elsajátíthatsz, amelyek segítenek, hogy minél jobb minőségű anyagot találj, s abból is minél többet, illetve hogy a felszereléseket olcsóbban (kevesebb anyagból) tudd elkészíteni.

És akkor most vegyük sorra a Kovácsolás ablak elemeit a páncélzat és fegyverek szempontjából sorrendben haladva. (A leírás mindig a Kovácsolás ablak bal oldalán lévő menüoszlop pirossal bekarikázott pontjára vonatkozik!)

Sisakok
Páncélok
Kesztyűk
Csizmák
Köpenyek
Egykezes fegyverek
Kétkezes fegyverek (Kard, bot)
Távolsági fegyverek (Számszeríj, Íj, Lőfegyver)
Kézifegyverek
Pajzsok