Igéző

Az Igéző menü megnyitásához nyomjuk meg a J gombot, mire felugrik az itt látható kis ablak.

 

 

Az Igéző a következő elemekből áll:

1 Tárgy helye
Ide kell tenni a megbűvölendő tárgyat (ez lehet fegyver/páncél)
2 Érték
Az itt lévő érték azt mutatja meg, hogy az igézés mennyi aranyba fog kerülni. Minél több bűbájt teszel az eszközre, annál magasabb összeget kér érte.
3 Igéző
Ha betetted a megigézni kívánt tárgyat a helyére a művelet végrehajtásához ezt a gombot kell megnyomni.

Egyetlen tárgyat maximálisan négyszer igézhetsz meg és ahhoz egy fegyverre/páncélra varázslatot tegyél, ismerned kell a Mesterségek menü erre vonatkozó képességét. Amíg azt nem tanultad meg, addig az Igézőt nem veheted igénybe. A tárgyra rávarázsolt bűbáj erőssége és a használt bűbájok változatossága attól függ, hogy az adott mesterséget (a Mesterségek leírásban az 5. és 6. képesség) milyen szinten ismered. Ha már maximumra fejlesztetted, akkor gyakorlatilag az összes játékban megtalálható mágikus rásegítésből válogat az MI (igen, sajnos nem mi határozzuk meg, milyen rásegítést tegyen a tárgyunkra, hanem random adja), és azok közül is elég erős mennyiséget használ.

Használatban lévő tárgyat nem lehet megbűvölni, de erre a játék is felhívja a figyelmedet, ha olyan tárgyat akarsz az ablakocskába tenni, amit visel a hősöd. Előbb le kell venni, s csak azután teheted a helyére. Miután az igézés megtörtént, visszateheted a hős felszerelései közé a megfelelő helyre.