Titkok - Páncél szettek

A játékban található három, egyenként 5 elemből álló páncélszett, amelyeket együtt viselve különböző bonuszokat kapunk a tulajdonságainkra, képességeinkre. Természetesen a három páncél a három eltérő harcmodorhoz idomul:
- Vipera rendje páncél: a harcosok számára,
- Árnyíjász páncél: az íjászok számára,
- Sárkányvarázsló páncél: a mágusok számára.

 

Vipera rendje páncél

Vipera sisak
A Vipera sisak a Főnix fogadó emeletén van, a Halliwell által bérelt szobában. Pontosabban egy abból nyíló kis helyiségben. Ahhoz hogy a ládika, amelyben a sisak lapul megjelenjen, a falon lévő festményeket megfelelő helyre kell mozgatni. Ricky gondolataiból megtudhatjuk, hol van a kulcs. Hannibal gondolataiból pedig ki tudjuk következtetni a festmények helyzetét (ld. "Titkok - Gondolatolvasás")

Vipera rendje mellvért
A Vipera mellvért Balbusnál van, a katonánál, aki a körözött bűnözőkért felelős. (térkép) Egy gondolatolvasás után szépen elkérhetjük tőle, s ő - vonakodva bár, de - odaadja nekünk.

Vipera rendje páncélkesztyű
A Vipera páncélkesztyű a Színház pincéjében lévő titkos helyiségben található egy ládában. (térkép) Olvassunk bele Alfred gondolataiba, amiből kiderül, hogy a pincében az íróasztal mellett van egy titkos nyomógomb. Ezt nyomjuk be, s a fal eltűnik.

Vipera rendje lábszárvédő
A Vipera lábszárvédő Sir Gula Szennyvízcsatornában lévő élelmiszerraktárában van. (térkép) Amikor lent találkozunk Dwayne-nel, az őrült szakáccsal, olvassunk bele a gondolataiba, majd nyomkodjuk meg a kapcsológombokat a falon. Menjünk be a raktárba és a ládából vegyük ki a lábszárvédőt. (Részletesebben ld. "Titkok - Gondolatolvasás".)

Vipera rendje öv
A Vipera öv Luxurius birtokában van. Vele "A szépség és a szörnyeteg" küldetés során találkozunk, amikor megmentjük Tom szerelmét, Anne-t a kéjvágyó Luxurius karmai közül. Ekkor meg kell küzdenünk a tábornokkal, majd a zsákmányból hozzájuthatunk az övhöz.

 

Árny íjász páncél

Árny íjász sisak
Az Árny íjász sisak a Forrás téren van, a bejárattól jobbra fent a falon, egy kiszögellésen. (térkép) (Természetesen itt kényelmesen csak akkor fogunk tudni közlekedni, ha már végeztünk a Mérnökkel és a megidézett élőhalottjaival.) Menjünk fel az emelvényre, majd a bejárat felé eső legszélére. Innen át tudunk ugrani a bejárat felett lévő kisebb kiszögellésekre, majd ezek segítségével eljuthatunk végül a kiszemelt platformra. A ládából vegyük ki a sisakot.

Árny íjász mellvért
Az Árny íjász mellvért Brancussi birtokában van. Vele Willy házában találkozunk, ő az a bérgyilkos, aki el akarja venni Willy házát. Ha nem segítünk Willynek, akkor a továbbiakban kereskedhetünk vele, és jó áron megvehetjük tőle a mellvértet. Ha megvédjük Willyt és megöljük Brancussit, akkor a zsákmányból jutunk hozzá a holmihoz.

Árny íjász páncélkesztyű
Az Árny íjász páncélkesztyű Decimus tulajdonában van, ám ő - mivel haldoklik - rábízta Bernadra, hogy tegye el egy biztonságos helyre. Ha beleolvasunk a gondolataiba, akkor erről tudomást szerzünk. Ekkor lehetőségünk nyílik rákérdezni Bernardnál a ládára, aki odaadja a kulcsot, de a láda az alagsorban van, ahová jelszó szükséges. (térkép) A jelszóról kérdezzük meg Petert, aki a Mardaneus téren gyógyítja a betegeket. Ezzel bejuthatunk a pincébe és a ládából kivehetjük a kesztyűt. Egyébként Decimus maga is felajánlja a ládája tartalmát, ha teljesítjük neki az "Örök hűség" küldetést.

Árny íjász lábszárvédő
Az Árny íjász lábszárvédő Nimir templomában egy vasráccsal lezárt kamrában álló ládában van. (térkép) Ehhez vegyük fel a "Vén róka vagy friss vér?" küldetést Messalinatól, majd küldjük Miniust a templomba. Nimir templomában menjünk le a lépcsőn, majd térjünk le balra. A lépcsősor alján találunk egy piedesztált. Intézzük úgy, hogy mind a négy fal egyszerre felemelkedjen, akkor kinyílik a csapda. Olvassunk bele Minius gondolataiba, menjünk vissza az általa látott kulcsért (ha még nincs nálunk), ezzel nyissuk ki a barlang keleti kamráját lezáró rácsot, majd nyissuk ki a ládákat, és már miénk is a lábszárvédő.

Árny íjász karperec
Az Árny íjász karperec az Elfeledett kriptában van egy kis ládikában. (térkép) Amikor találkozunk Abbott-tal, olvassunk bele a gondolataiba. A kis kulcsot vegyük ki a fáklya lángjából, majd nyissuk ki a kis asztalkán álló ládikát. Benne van karperec.

 

Sárkányvarázsló páncél

Sárkányvarázsló sisak
A Sárkányvarázsló sisak Sir Gula birtokában van. Teljesítsük neki a "Súlyos hiba" küldetést, s jutalmul megkapjuk tőle a ládája kulcsát. Ebből jutunk hozzá a sisakhoz.

Sárkányvarázsló mellvért
A Sárkányvarázsló mellvért Nericon tulajdonában van. (térkép) Nericon egy tünde varázsló, aki magára öltötte egy hatalmas fa alakját és a Mardaneus téren igyekszik megóvni az emberek életét a feltámadó zombiktól. Ha megoldottuk a "Nagy fába vágni a fejszét" küldetést, akkor már tudunk vele beszélni. Olvassunk bele a gondolataiba, mire ő átadja nekünk a mellvértet.

Sárkányvarázsló páncélkesztyű
A Sárkányvarázsló páncélkesztyű is Nimir templomában van, méghozzá abban a teremben, ahol Baldini szellemével is találkozunk. (térkép) A bejárat fölött magasan láthatunk egy kiszögellést, azon egy ládát. Olvassunk bele Baldini gondolataiba, ugráljunk fel a ládához, nyomjuk meg a hátulján található gombot. Az így megjelenő sziklaplatform segítségével már eljuthatunk a ládáig, és kivehetjük belőle a páncélkesztyűt. (Részletesebb leírást ld. "Titkok - Gondolatolvasás".)

Sárkányvarázsló lábszárvédő
A Sárkányvarázsló lábszárvédő Laeniel birtokában van. (térkép) Őhozzá elég körülményes eljutni, mert először is teljesíteni kell "Az I. ereklye" küldetést, majd a Halliwelltől szerzett kulccsal menjünk el a Lakályos házikóba, fel az emeletre, s Hansel szobájából lépjünk be Laeniel lakrészébe. Öljük meg Laenielt, aztán ráérősen lépjünk a bejárat mellett álló asztalhoz. A kulcsot vegyük el, majd ezzel nyissuk ki a faládát, amelyben megtaláljuk a lábszárvédőt.

Sárkányvarázsló fülbevaló
A Sárkányvarázsló fülbevaló Urusla birtokában van. Ahhoz, hogy Ursulaval találkozhassunk, fel kell vennünk a "Csikóhal saláta" küldetést, így vagy úgy be kell jutnunk a Titkos archívumba. Ezután ne engedjük elmenekülni Ursulat, hanem küzdjünk meg vele. Miután megöltük, vegyük el tőle a holmiját, s így jutunk hozzá a fülbevalóhoz.