Titkok - Egyéb

Ebbe a kategóriába tartozik minden más olyan titok, ami nem közvetlenül a gondolatolvasáshoz tartozik. Például titkos helyiségek az épületekben, talányok megoldásai, gazdátlan zárt ládákhoz való kulcs.

 

Gyógyítók háza, földszint
A bejárat felé legközelebb lévő ágy alatt hever egy kulcs, ami nyitja a szoba másik sarkában lévő faládát. (térkép)

Gyógyítók háza, emelet
Az asztal mellett padlón hever egy kulcs, ami nyitja a szoba másik sarkában lévő ládát. (térkép)

 

Lanilor utca

 

Lanilor utca, Chez Chanelle illatszerboltja
Chez Chanelle-nél mászkálva a szemfüles szemlélődő felfedezhet két titkos helyiséget is a polcok mögött. Ezekbe két külön helyről juthatunk be. (Chez Chanelle háza)
Mindkét teleport párja a Vadfűz udvarház elmegyógyintézetben van. Az egyik a Gyógyszer raktárból nyíló titkos helyiségben van. A másik teleporthoz szükséges jelszót a Najaaddal szemközti szobában heverő Nekromanta holttesténél találjuk meg. (Elmegyógyintézet)

Lanilor utca, Taurus háza
Az emeleten van egy kapcsolókar. Ezt húzzuk meg egymás után háromszor. Ekkor üstök ereszkednek alá. A szélső üstben megtaláljuk a sarokban álló vasláda kulcsát. (térkép)

Lanilor utca, Willy háza és Madam Eve hodálya között
Egy gyógyító és egy katona azon vitatkozik, hogy elégessék-e a földön heverő néhány zombit, avagy sem. Gaius azt a parancsot kapta, hogy égesse őket hamuvá, ugyanakkor Vito meg akarja őket vizsgálni, mert az nagy segítség lehet az emberi életek megmentésében.
Ha hagyjuk, hogy a katona elégesse őket, menjünk be egy házba, majd jöjjünk vissza. Addigra a tetemek egy kis kupacban hevernek a tűzön, és a földön megtaláljuk az innen néhány lépésre lévő arany láda kulcsát. Nem sok és nem nagy jelentőségű holmi van benne.
Ha a gyógyító pártjára állunk, a kulcshoz ugyan nem juthatunk hozzá, de kapunk 5.000 xp-t, ami nem kevés.

Lanilor utca, Alzbeta mindenes boltja
Ha megtaláljuk Alzbeta naplóját (miután kijöttünk a Szennyvízcsatornából és beleolvastunk a gondolataiba), olvassuk el. Ebből megtudjuk, hogy valamit csinálnunk kell a boltjában található lanttal és hárfával. Tehát akkor játsszunk a hangszereken ebben a sorrendben: hárfa, lant, hárfa, lant. Ekkor az ajtó mellett álló goblin totem kéken ragyogni kezd. Ha odamegyünk és rákattintunk, akkor megáld minket. (térkép)

Lanilor utca vége
Amikor Nimir temploma felé tartunk, az utca utolsó fordulójában áll egy asztal. Ezen az asztalon találunk egy kulcsot, ami nyitja a templomba nyíló csapóajtó mellett lévő vasládát.

 

Mardaneus tér

 

Mardaneus tér
A városkapu mellett koldul Darvesh. Vele egy főküldetés kapcsán beszélnünk kell. A gondolataiba is beleolvashatunk, de az a "Titkok - Gondolatolvasás" listában megtalálható. Van még egy érdekesség az ő személyével kapcsolatban. Ha három aranyat adományozunk neki, akkor kérdezhetünk valamennyit Gularól. Ha viszont tíz aranyat adunk neki, akkor annyira hálás lesz, hogy elárul nekünk egy titkot. Taurus az ágya alatt tartja a pajzsát. Tehát amikor a Lanilor utcán járunk, bal oldalon a második ház Taurusé, ide térjünk be. A hálószobában az ágy alatt, a fal tövében megtaláljuk a pajzsot, melynek neve: A Fal.

Mardaneus tér, Elhagyatott barlang
A barlang első termében át kell mennünk egy híd alatt. Menjünk fel a hídra. Az egyik végében találunk egy kulcsot, ami a másik végében álló ládát nyitja. (térkép)

 

Varjúfészek

 

Varjúfészek
Henry és Eleanor háza mögött találunk egy Megerősített ládát. Ehhez a kulcsot nem messze innen, a várfal sarkában találjuk, egy falikút mellett.

Varjúfészek, Henry és Eleanor háza
Ricky szüleinek a házába belépve két menekülő tolvajjal találkozunk. (térkép) Miután ők eltűnnek, fedezzük fel a házat. Vigyázzunk a padlóba rejtett nyomólemezekre, mert azok csapdák és az életünkre törnek. A bejárati ajtóval szemben látunk egy rácsot, amit nem lehet megmozdítani. Be kell jutnunk a házaspár szobájába. A helyiségben lesz egy asztal, amelyen áll egy gyertya. Emögött a falon van egy kis kapcsológomb. Nyomjuk meg. Most már lemehetünk a pincébe, amelyen keresztül bejuthatunk az elzárt hálószobába. Fosztogassunk kedvünkre. A hálószobából egyszerűbben ki lehet jutni, mert itt már lesz egy újabb kapcsolókar, amivel kinyithatjuk a szoba rácsát.

Varjúfészek, Decimus háza
Decimus házában (térkép) találunk három kapcsolókart, meg egy zárt ajtót (ami mögött további kettő zárt ajtó van). A kapcsolókarokat a megfelelő sorrendben kell meghúzni ahhoz, hogy mindhárom ajtó kinyíljon, így bejuthatunk egy jól őrzött kis helyiségbe. A kapcsolókarokat tehát ebben a sorrendben kell meghúzni:
1. északi hosszú szoba végében lévő
2. keleti szoba északi végében lévő
3. keleti szoba déli végében lévő

Varjúfészek, Claire háza
Ha már megszereztük Claire minden drágaságát, maradhat még egy kis időnk, hogy körülnézzünk a házban. Az emeleti szobában találunk egy Tűzálló ládát, amelynek a kulcsa a bölcső melletti kádban van. (térkép)

Varjúfészek, Titkok háza
Titkok házaA Titkok háza az utazók szentélyétől nem messze található a Varjúfészekben. Itt minden nagyon furcsa. Találunk egy piedesztált, nézzük meg. Nyissuk ki a három ajtós előtérben álló ládát. Találunk benne egy kulcsot az Aggasztó ajtóhoz. Ennek a háznak az a titka, hogy mindig "egyenesen" haladjunk benne, tehát ne változtassunk irányt. Ha a jobb oldali ajtón megyünk be, akkor ott menjünk végig a szélén, ha a bal oldali ajtón, akkor ott. Mehetünk középen is, de mindenképpen egyenesen. Így eljuthatunk a leghátsó helyiségekbe. A hátsó ajtók is nyílnak egymásba, de ezekhez 7-es szintű zárnyitás kell csak, nem saját kulcs. Az itt található ládákban fegyverekhez, páncélokhoz és ékszerekhez juthatunk hozzá. (A térképen látható "útvonal" csak egy lehetőség.)