Az I. ereklye

Tehát amikor végre sikerül beszélnünk Thaddeusszal, ő hosszasan mesél a Varázslók háborújáról, Behrlihnről, a gonosz mágus bebörtönzéséről. Azt is elmondja, hogy a börtönét számos erős varázslat képezi, és még a helyét is el akarták rejteni, hogy senki se találhasson rá, ezért egy ember kezébe a lehető legkevesebb "tudást" helyezték, így esett, hogy az egyik pecsét nyitjának titkát öt emberre bízták akkor. Az öt embernek pedig csak külön-külön annyi információt hagytak meg, ami a pecsét egyötödéhez tartozott. Ez az öt ember minden bizonnyal hagyott hátra valami nyomot arra nézve, hogy mi volt az a titok, amit reá bíztak. Annak ellenére, hogy az az öt személy már biztosan nem él, hiszen ez már vagy ezer évvel ezelőtt történt, az általuk meghagyott nyomra azért még ráakadhatunk. Ezért azt a feladatot kapjuk, hogy keressünk olyan nyomravezető tárgyakat, ereklyéket, amelyek alapján majd kideríthetjük, hogyan nyissuk ki a börtön pecsétjét. A helyét már megtalálta Zandalor, amikor az első lezáró varázslat erejét felhasználta a várost védelmező pajzshoz: a Bajnok akadémia alatt húzódó katakombákban.
Miután semmi további információt nem sikerül összeszednünk, kezdjük el felfedezni a várost. Mivel ez egy végigjátszás, természetesen részletesen leírom, hová kell menni, kivel kell beszélni, és milyen küldetéseket kell elvégezni ahhoz, hogy szert tegyünk ezekre az ereklyékre. :-) Ezen kívül megjegyezném még, hogy valahányszor szert teszünk egy ilyen nyomravezető ereklyére, amikor az adott helyről távozni akarunk, egy fénysugár kíséretében hirtelen eltűnünk és Bellegar arénájában találjuk magunkat. Ebben az arénában Behrlihnnel karöltve kell megküzdenünk a Bellegar által megidézett lényekkel, de a legyőzésükre szánt idő mindig egyre kevesebb. Ha meghalunk, vagy nem sikerül az adott időn belül végeznünk, akkor Bellegar újra kristálybörtönbe zár minket és egy korábbi mentéstől kell folytatnunk a játékot - ezért célszerű minden alkalommal készíteni egy mentést, amikor már a felszerelésünkben van az újabb ereklye.

 

Az I. ereklye - Clue I

Küldetésadó: Thaddeus

Az első ereklye Halliwell birtokában van. Halliwell-lel először akkor találkozunk, amikor a Mardaneus térre készülünk aláereszkedni a lifttel. Ekkor jön ő velünk szembe. Jó közelről megnézhetjük az ábrázatát, amiről valószínűleg mindenkinek rögtön a Fekete kör katonái jutnak eszébe, és Behrilhn bele is suttogja a fülünkbe, hogy ő valahogy fontos személy. Az első beszélgetés alapján azt hihetnénk, hogy igazi önfeláldozó hős harcosa az Isteni rendnek, és minden szava is ezt tükrözi. Csakhogy ha beszélünk a Főnix fogadó kocsmárosával, Rickyvel, kiderül, hogy elég hátborzongató stílusa van, és nem szívesen húz vele ujjat senki. Tehát elsőként térjünk be a Bizalom köre kocsmába, menjünk fel az emeletre. Ott két őrt találunk, akik semmi esetre sem engednek be minket Halliwell hálótermébe. Ha beleolvasunk az egyikük gondolataiba, kiderül, hogy ők a gőgös Kutatók közé tartoznak, így a legkönnyebben úgy tudjuk őket eltakarítani az útból, ha beadjuk nekik: a Lanilor utcán két Bajnok azzal kérkedik, hogy ők sokkal jobbak a Kutatóknál. Több se kell nekik, elrohannak, hogy "majd ők megmutatják, ki a jobb". Ekkor végre odaléphetünk az ajtóhoz, amiről kiderül, a Démon marka varázslattal zárták le, ami az egyik legerősebb pecsétmágia. Kell keresnünk egy olyan helyet, ahol találhatunk ilyen ősi mágiát tartalmazó varázslatot: mondjuk egy könyvtárat. Ez a könyvtár nem más, mint a Titkos archívum az Ágaskodó csikóhalban. Ha végigcsináljuk a "Csikóhal saláta" című küldetést és végre szabadon kutathatunk a könyvtárban, akkor az íróasztalról vegyük magunkhoz a Démon marka ellenvarázslatát, s ezzel térjünk vissza ide. Használjuk a varázstekercset, majd lépjünk be az ajtón. Amint a szobában kutakodunk, megjelenik Halliwell. Udvariasan eldiskurál velünk, majd elküld a pokolba, és nekikészül a harcnak. Miután megöljük őt, megjelenik egy láda a szoba közepén. Vegyük el tőle a cuccait, majd a ládából is pakoljunk ki. Behrlihn egy egész hosszú monológot mond el Halliwellről meg az Abraxas-vallásról. Amikor Halliwell nyaklánca a leltárunkba kerül, nyissuk meg a felszerelésünket, és a küldetéstárgyak közül keressük ki ezt a medált. A medálon a következő bevésett szöveg olvasható: "A Kék hold átragyog az igazság pajzsán."

Tipp: e küldetés előtt érdemes még elvégezni az "Emésztő gondok" küldetést, amelynek során megismerkedhetünk Halliwell kis háziállatával, és megtudjuk, hogy a Hansel által különösnek és hátborzongatónak gondolt Laeniel Halliwell szívbéli jóbarátja. Így aztán vele is egy kalap alatt leszámolhatunk majd, miután a Halliwelltől elcsaklizott kulccsal bejutottunk a szobájába.