A végső csata

FIGYELEM!

Jól gondoljuk meg, mikor állunk készen az indulásra, mert ha szólunk Augustusnak, hogy "Készen állok", akkor innen nincs visszaút. Ha még bármilyen küldetésünk vár befejezésre, azt most intézzük el, mert ha elhagyjuk Alerotht, már nem jövünk vissza. Erre azonban a beszélgetésben felkínált opció mellett egy mondat is figyelmeztet, tehát el sem lehet téveszteni.

 

Léghajó kíséret
Ha készen állunk az indulásra, szóljunk Augustusnak. Akkor Zandalorral még egy utolsó beszélgetést folytatunk le, majd a varázsló megszünteti a városra boruló pajzsot, a léghajó flotta pedig kitör a városból, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Damian ostromló repülő erődjeivel. Nekünk az a feladatunk, hogy sárkány formában elkísérjük a zászlóshajót, amelynek az lesz a feladata, hogy megtámadja Damian erődjét, ami valószínűleg a legnagyobb mind közül, és az található a flotta közepén. A Bellegartól vagy Behrlihntől kapott eszközt felszerelik a léghajóra, és ha egy olyan helyre érünk, ahol célszerű felhasználni, akkor megadjuk a célt nekik, ők pedig lőnek vele. Ez a gyakorlatban úgy néz majd ki, hogy amikor felöltjük a sárkány formát, gyakorlatilag minden képességet maximálisan ismerni fogunk, és a gép automatikusan kiosztja a többségét a gyorsgombsorra. A Pátriárka szemét, vagy Bellegar eszközét is elhelyezi az egyik gombon, nézzük meg, melyiken. Ennek a fegyvernek nagyon hosszú a lehűlési ideje, így jól fontoljuk meg, hol vesszük igénybe. Még egy dolog: mivel minden sárkány képességet maximális szinten ismerünk, használjuk is őket! Nagyon fontos, különben a kísért léghajó idő előtt túlságosan meggyengül és az ellenség elpusztíthatja, mielőtt elérjük célunkat. Főleg érdemes a segítőtárs megidézése, a robbanás, a célkövető tűzlabdák használata.
A kíséret három szakaszból áll. Amikor elindulunk, akkor csak kisebb dárdavető tornyok és repülő ellenfelek fenyegetnek minket. Ezeket próbáljuk meg kiiktatni, koncentráljunk mindig a tornyokra. Előfordulhatnak Villámtornyok vagy Varázslótornyok, ezeket mindenképpen pusztítsuk el. Ha netán eltévednénk a vadászat közben, próbáljuk megkeresni a kijelölt útvonalat, melyet az aranyszínű, ragyogó nyilak mutatnak nekünk. Ne távolodjunk el túlságosan a hajótól, szüksége van a védelmünkre.
A második szakaszban megszaporodnak az égi ellenfelek és az ilyen-olyan tornyok, dárdavetők, de most figyelmünket elsősorban a Fészektornyokra irányítsuk és ezeket döntsük le minél hamarabb.
A harmadik szakasz a legnehezebb. Itt már aztán van minden, de itt már egész kis szigeteket találunk, amelyeken vannak dárdavetők és Villám- vagy Varázslótornyok. Na, most jött el a kapott nagy erejű fegyver ideje. Amikor egy ilyenhez érünk, célozzuk be mondjuk a nagy tornyot, és nyomjuk meg a Pátriárka szeméhez vagy Bellegar eszközéhez rendelt gombot. Ekkor egyetlen lövéssel az egész épület együttest megsemmisítjük. Ha eddig elég jól is bírta a zászlóshajó, ezen a szakaszon igen csak meggyengül. Az a lényeg, hogy egészen a hatalmas erőd tövéig kell kísérnünk, ahol is a gép hirtelen elveszi tőlünk az irányítást, és egy átvezető videóban végignézhetjük, hogyan vergődik el a lángokban álló léghajó a központi erődig. A léghajó eléri célját - ámbár nem egészen így tervezték. Az erőd felrobban, megsemmisül. Mi pedig újra a Visszhangok csarnokában találjuk magunkat.

 

A végső csata
Sajnos annyi mindenképpen kiderül, hogy Damian nem tartózkodott az erődben, csak Ygerna, aki viszont halálra égett a tűzben. Ha nem Bellegar, hanem Behrlihn mágikus fegyverét választottuk, akkor a kiszabadított Behrlihnt most viszontláthatjuk. A gonosz varázsló az Ygernaval folytatott bájcsevegést követően, a boszorkány oldalán száll velünk harcba. Bármit mondunk, bárhogyan reagálunk a párbeszédben, mindenképpen harc lesz belőle. A léghajó kísérete után ez a kis küzdelem már szinte gyerekjáték lesz számunkra. Immár nincs más választásunk, Ygernának meg kell halnia - és természetesen Behrlihnnek is, ha itt van.

Amikor pedig meghal - és igen látványos agóniát mutat be - rendkívüli dolog történik, majd megtekinthetjük a befejező videót, ami után garantáltan nem marad bennünk csalódottság. :-)