A II. ereklye

Tehát amikor végre sikerül beszélnünk Thaddeusszal, ő hosszasan mesél a Varázslók háborújáról, Behrlihnről, a gonosz mágus bebörtönzéséről. Azt is elmondja, hogy a börtönét számos erős varázslat képezi, és még a helyét is el akarták rejteni, hogy senki se találhasson rá, ezért egy ember kezébe a lehető legkevesebb "tudást" helyezték, így esett, hogy az egyik pecsét nyitjának titkát öt emberre bízták akkor. Az öt embernek pedig csak külön-külön annyi információt hagytak meg, ami a pecsét egyötödéhez tartozott. Ez az öt ember minden bizonnyal hagyott hátra valami nyomot arra nézve, hogy mi volt az a titok, amit reá bíztak. Annak ellenére, hogy az az öt személy már biztosan nem él, hiszen ez már vagy ezer évvel ezelőtt történt, az általuk meghagyott nyomra azért még ráakadhatunk. Ezért azt a feladatot kapjuk, hogy keressünk olyan nyomravezető tárgyakat, ereklyéket, amelyek alapján majd kideríthetjük, hogyan nyissuk ki a börtön pecsétjét. A helyét már megtalálta Zandalor, amikor az első lezáró varázslat erejét felhasználta a várost védelmező pajzshoz: a Bajnok akadémia alatt húzódó katakombákban.
Miután semmi további információt nem sikerül összeszednünk, kezdjük el felfedezni a várost. Mivel ez egy végigjátszás, természetesen részletesen leírom, hová kell menni, kivel kell beszélni, és milyen küldetéseket kell elvégezni ahhoz, hogy szert tegyünk ezekre az ereklyékre. :-) Ezen kívül megjegyezném még, hogy valahányszor szert teszünk egy ilyen nyomravezető ereklyére, amikor az adott helyről távozni akarunk, egy fénysugár kíséretében hirtelen eltűnünk és Bellegar arénájában találjuk magunkat. Ebben az arénában Behrlihnnel karöltve kell megküzdenünk a Bellegar által megidézett lényekkel, de a legyőzésükre szánt idő mindig egyre kevesebb. Ha meghalunk, vagy nem sikerül az adott időn belül végeznünk, akkor Bellegar újra kristálybörtönbe zár minket és egy korábbi mentéstől kell folytatnunk a játékot - ezért célszerű minden alkalommal készíteni egy mentést, amikor már a felszerelésünkben van az újabb ereklye.

 

Madam Eve hodálya

 

A II. ereklye - Clue II

Küldetésadó: Thaddeus

Hátborzongató kriptaA második nyomravezető ereklye Zombi Jake-nél van. Ahhoz hogy egyáltalán a közelébe jussunk, el kell látogatnunk Madam Eve budoárjába és fel kell vennünk a "Gyilkosság a Lanilor utcában" című küldetést (ld. lejjebb). Befejezni még nem tudjuk persze, hiszen az majd csak azután lehetséges, hogy a gonosszal leszámoltunk. Nos, ha minden másra fényt derítettünk, akkor megtaláljuk a titkos kapcsológombot, amivel megjeleníthetjük a Jake birodalmába nyíló csapóajtót. Ezen ereszkedjünk alá a Hátborzongató kriptába. Itt először nézzünk be balra egy olyan folyosóra, melynek az alját mérgező folyadék borítja, de egy meghatározott ritmusban platformok jelennek meg, amelyeken ugrálva eljuthatunk a folyosó végébe. Itt lesz egy láda, amiből vegyük magunkhoz a Kristályt. Ugráljunk vissza a "rendes" folyosóra. Ezután menjünk tovább, majd forduljunk el jobbra. Itt egy Rotha nevű zombi tőrbe csal minket és bezárja a rácsot mögöttünk. A "nem menekültök innen, mocskos élők" gonosz-beszéd után ránk szabadít egy rakás megidézett szörnyet. Végezzünk velük és Rothaval is. Nézzük meg, mi van nála, és mindenképpen vegyük magunkhoz a nála lévő Kristályt. Innen haladjunk tovább a folyosókon, amíg egy zárt kapuhoz érünk. Itt jobb és bal oldalon egy-egy piedesztált találunk. Helyezzük rá a Kristályokat, a kapu erre kinyílik. Lépjünk be. Most meghallgathatjuk Zombi Jake "innen nem menekültök, mocskos élők" fenyegetőzését, de mindenképpen olvassunk közben bele a gondolataiba. Ebből kiderül, hogy addig sebezhetetlen, amíg az a négy mécses ég a háta mögött. Ezek a mágikus mécsesek egy-egy hullához kötődnek, akiket Jake elásott itt-ott a temetőjében, és amíg azok a szolgák élnek, őt nem lehet megölni.
Így tehát elsődleges célunk most nem Zombi Jake, hanem a 4 szolgájának megtalálása és legyőzése. Talán az a legegyszerűbb, ha mindjárt visszamegyünk a kijárat felé, és - szemben a kijárattal - elmegyünk a peremen balra. Itt a falban találunk egy kiálló téglát: Derk és Dana urnája. Kattintsunk rá. Ekkor Derk és Dana előmászik a földből és ránk támadnak. Öljük meg őket. Innen menjünk tovább a terem déli oldalára, keressük meg Folo keresztjét és kattintsunk rá. Most Folo mászik elő a földből és támad ránk. Vele is számoljunk le. Tovább ugrálva a mérgező csatornaléből kiálló alkalmatosságokon jussunk át a kamra dél-keleti sarkába, ahol előhívhatjuk Michael herceget is a keresztjére kattintva. Miután vele is végeztünk, kialszik az utolsó lángocska is. Most már kezelésbe vehetjük Zombi Jake-et is, nem fog ellenkezni - mármint a támadás ellen. Ha megöltük, vegyünk el tőle mindent és hallgassuk végig, mi minden mondanivalója van róla Behrlihnnek. A tőle elvett gyűrűt nézzük meg alaposabban (kattintsunk rá a küldetéstárgyaink között). A belevésett mondat a következőképpen hangzik: "Az Ibolyaszín forgószél az aranyra vágyik a legjobban.".

 

Gyilkosság a Lanilor utcában - The Murders in the Rue Lanilor

Küldetésadó: Madam Eve

Menjünk le a Lanilor utcán, jobb oldalon elhagyjuk az utazók szentélyét, majd Willie házát, s a következő ajtó már Madam Eve bordélyháza. Lépjünk be. Az első látásra feltűnhet, hogy tök üres. Amikor megközelítjük a recepciós pultot, egy rövid beszélgetésnek leszünk fül- és szemtanúi. A vöröslámpás ház vezetőnője szépen kérlel egy bajnok tisztet, hogy járjon utána az itt történt gyilkosságoknak és derítse ki, ki ölte meg három vendégét. Ha nem teszi meg, tönkre fog menni, és aztán a katonáknak nem lesz hol szórakozni. De a tiszt hajthatatlan, annál is inkább, mert Damian serege fenyegeti az egész várost, és most nincs se ideje, se kedve a nyomozásra, meg a szórakozásra gondolni. Madam Evelyn hoppon marad. Vagy mégsem? Behrlihn unszol minket, hogy járjunk csak utána ennek az ügynek, mert valami rejtélyt szimatol a dolog mögött. Beszéljünk hát a nővel, ígérjük meg neki, hogy mi majd kinyomozzuk, ki volt a gyilkos és elkapjuk. Erre ő átadja két szoba kulcsát, ahol a gyilkosságok történtek, de a harmadik gyilkossági helyszín zárva marad előttünk, mivel ott egy hercegi család sarját ölték meg, s a család parancsára két őr dekkol az ajtó előtt és senkit sem engednek be. Előbb menjünk be jobbra az első ajtón a kapott kulccsal. Itt megtaláljuk Folo holttestét, és a sarokban röfögő Rózsabimbót - még élve. Mivel mi olyan ügyesek vagyunk, beszélgessünk egy kicsit vele. Vegyük észre, hogy a röfögés mellett megjelenik számunkra a gondolatolvasás opció! Használjuk képességünket, így "láthatjuk" amint valaki egy ősi karddal lemészárolja Folot, de a gyilkos személyét nem, mivel a malac arra nem figyelt. Ezután az ágy alatt megtalálhatjuk az ősi kardot. Vegyük magunkhoz. Most menjünk át a következő szobába. Itt Dana és Derk szétmarcangolt tetemére lelünk, és egy darab különös húsdarabot is meglátunk a padlón. Ezt is vegyük fel. A harmadik szobába valóban nem juthatunk be, bármivel próbálkozunk a két őrnél. Tehetetlenségünkben menjünk vissza Madam Eve-hez. Mutassuk meg neki, miket találtunk. Ekkor ő elküld minket a húsdarabbal West doktorhoz (ld. "Húsdarab - avagy a szövet halála" küldetés), a karddal pedig Gofannonhoz (ld. "Kard az ágy alatt" küldetés).
A tőlük kapott információval térjünk vissza a két makacs őrhöz, majd mondjuk el nekik, amit megtudtunk. Végre beengednek minket. Lépjünk be a szobába, nézzünk szét. Michael herceg ott hever a földön vérbefagyva. Menjünk át az ágy másik oldalára, itt furcsa port találunk a földön. Ezt is szedjük össze, mutassuk meg Evelynnek. Ő ezzel Chez Chanelle-hez küld minket (ld. "Port a pornak" küldetés).
Amikor a parfümárus illuzionistától visszajövünk, Madam Eve kétségbeesetten fogad minket. Valami szörnyűség tört be a bordélyházba, megölte a két őrt a herceg szobája előtt és elvitte az összes tetemet. A Madam retteg, hogy legközelebb őérte jön el a borzalom. Mi ezt persze nem hagyjuk. Menjünk be a herceg szobájába, majd a Chanelle-től kapott löttyöt öntsük az ágy mellett talált foltra. Ekkor egy széles vércsík válik láthatóvá, ami egészen a falig vezet, ahol most már megpillanthatjuk a rejtett kapcsológombot. Nyomjuk meg. Az ágy alatt egy csapóajtó tűnik elő. Menjünk le rajta és szálljunk szembe Zombi Jake-kel. Ha megöltük, újságoljuk el a jó hírt Madam Eve-nek, aki megjutalmaz minket, s ezzel végeztünk is a küldetéssel.

 

Kard az ágy alatt - The Blade beneath the Bed

Küldetésadó: Madam Eve

Miután Kevin segítségével megtaláltuk a Rejtélyes kardot és megmutattuk Madam Eve-nek, vegyük utunkat Gofannonhoz, a fegyverkereskedőhöz, akinek a Nagy piactéren van pultja a hal- és páncélárus Gina mellett. Kérdezzük meg, mit tud nekünk mondani erről a fegyverről. Hát sokat nem. Annyit azonban megállapít, hogy ez egy nagyon régi darab és az, aki ezt forgatta, az vagy ellopta valami ősi helyről, vagy maga is ilyen őslelet - és nem is sejti, mennyire közel áll az igazsághoz. Persze túl közel nem jutottunk a Lanilor utcai gyilkosság megfejtéséhez, de egy lépést azért már tettünk. Ezzel a feladattal végeztünk is, de még van a kezünkben egy húsdarab...

 

Húsdarab - avagy a szövet halála - Nasty Necrolysis

Küldetésadó: Madam Eve

Miután átkutattuk Derk és Dana szobáját, s a földről felszedtük az oszlásban lévő húsdarabot, Madam Eve javaslatát követve ugorjunk le a Mardaneus térre, s ott látogassuk meg a Bizalom köre kocsma alagsorában praktizáló Dr. Westet. Ő a város orvosa, kórboncnoka és nekromantája. E sokoldalú doki alaposan megvizsgálja a cafatot, aztán áradozni kezd róla. Abból, amit mond, kiderül, hogy ez egy rendkívül ritka lényből való, egy igazi ritkaságból, amit legalább száz éve nem láttak már Alerothban: egy "természetes élőhalottból". Ez a lény úgy zombi, hogy nem egy nekromanta élesztette fel, hanem szépen lassan élőhalottá vált valamikor. Ennek mi persze nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy egy évszázados zombival állunk szemben. Ez a küldetés is kipipálva.

 

Port a pornak - Dust To Dust

Küldetésadó: Madam Eve

Miután végre bejutunk Michael herceg szobájába és a helyszínt megvizsgálva begyűjtöttünk egy kupac port, a Madam iránymutatása nyomán tipegjünk vissza a Lanilor utcán feljebb, Chez Chanelle-hez. Mutassuk meg szerzeményünket, ami első látásra nem, de másodikra eléggé felcsigázza érdeklődését. A port, amit átadtunk neki, drága és mostanra ritka dolog: tündér por. Ezt régebben arra használták, hogy elfedjék vele a nyomokat és a makacs foltokat, de a gazdagok néha csak simán tisztítószerként is alkalmazták. Most nekünk ugye arra lenne szükségünk, hogy felfedjük azokat a nyomokat, amiket ennek segítségével elrejtettek, ezért Chez Chanelle készít nekünk egy olyan oldatot a porból, ami visszafordítja a hatását és képesek leszünk ezzel feloldani a tündér port, így láthatóvá tenni az eltüntetett nyomokat. Ezzel a jó kis készítménnyel térjünk vissza a bordélyházba, be Michael herceg szobájába és az ágy mellett állva használjuk az oldatot. Így egy széles vércsík válik láthatóvá, ami alapján megtalálhatjuk a titkos csapóajtót megjelenítő kapcsológombot.