Általános érvényű tanácsok

Karakter létrehozása

A Dragon Knight Saga játékban lehetőség van az alapjátékból magunkkal hozni a karakterünket, s így minden tulajdonsága, képessége, tulajdonában lévő tárgya, esetlegesen megmaradt képesség- és tulajdonságpontja importálásra kerül a kiegészítőbe. Ez praktikus megoldás, ha az alapjátékot teljes egészében végigvittük, hiszen amit addig dolgoztunk, "nem vész kárba".
Azonban ha nem akarjuk végigjátszani az alapjátékot, vagy nincs kedvünk az alapjátékban feltápolt karakterünkkel megkezdeni a kiegészítőt, akkor létre is hozhatunk egy új hőst. Ebben az esetben egy kb. 30-as szintű karaktert kapunk. Természetesen kialakíthatjuk a külsejét, a hangját. Ezután meghatározhatjuk, hogy milyen típusú hőst akarunk faragni belőle (pl. harcos, kósza, mágus), vagy egyéni beállításokat is adhatunk neki. Ha valamely előre generált típust választjuk, akkor az ilyen karakter számára előnyös tulajdonság- és képességpont kiosztást kapjuk, ha az egyénit, akkor nekünk kell elosztanunk a kapott tulajdonság- és képességpontokat. Ez leginkább a képességeknél fontos, mivel van néhány képzettség, aminek - ha magasabbra van húzva - már a játék kezdetén is hasznát vesszük: zárnyitás (legalább 6-osra), teherbírás (maximumra), gondolatolvasás (legalább 5-8-ra). És persze érdemes a hősünk típusának megfelelő passzív képességeket is jó alaposan felhúzni, hogy ezekkel is átsegítsük karakterünket a kezdeti nehézségeken.

 

Gondolatolvasás

Nagyon fontos, hogy minél több embernek beleolvassunk a gondolataiba. A játék elején ez nagyon nehéz, mert már az elején igen sok xp-t követel ez a tevékenység, ezért talán jó ötlet lehet a karakter készítésekor néhány pontot áldozni a Gondolatolvasás képességre, ezzel is csökkentve a felmerülő "költségeket". Az első részben is hasznos volt ez a fajta képesség, de a kiegészítőben rendkívüli módon megnövekszik a jelentősége. Ennek segítségével küldetéseket vehetünk fel, rengeteg képességpontot szedhetünk össze, és még bizonyos képességeinket is közvetlenül növelhetjük. Szóval mondhatni ez itt elengedhetetlen. Mivel az arany sem vet fel minket, akkor is jól jön, amikor a kereskedőkkel diskurálunk. A számunkra fontos árukat kínáló kereskedőknél mindenképpen használjuk a gondolatolvasást, mert szinte mindegyik azonnal leviszi az árait ennek hatására. Természetesen az igazán ütős holmik rettentő sok pénzbe kerülnek még így is, de amíg fel nem tápoljuk rendesen a karakterünket, nem árt némi aranyat áldozni egy-egy jó fegyverre, vagy páncélra.

 

Csatatorony

Ne feledkezzünk meg a Csatatornyunkról! Ott tárt karokkal várnak minket alattvalóink. Sassan végre a kereskedelemben is kimutatja háláját, míg az alapjátékban hiába keltettük életre, mentettük meg az életét, fütyült rá és rendes áron adta a cuccokat, most már csökkentett áron szerezhetjük be nála a cikkeket. Ha nem az alapjátékból importált karakterünket visszük tovább, hanem újat építünk fel, akkor teljesen véletlenszerűen helyezi el a Csatatorony személyzetét, tehát nem számít, hogy az alapjátékban kit választottunk alkimistánknak, nekromantánknak, kiképzőnknek vagy kovácsunknak. Ha hozott karakterrel toljuk a kiegészítőt, természetesen ők is jönnek velünk. Örömmel fogadnak minket és állnak rendelkezésünkre. A három futárunkra ugyanez vonatkozik: ha magunkkal hoztuk őket is, akkor persze nem kell költenünk "még egyszer" a felfegyverzésükre, páncéllal való ellátásukra, ha azt már korábban megtettük.

 

Küldetéstárgyak a felszerelésben

Arra mindig figyeljünk, hogy a játék során szert teszünk olyan tárgyakra, melyek megnevezése narancssárga betűvel van kiemelve. Ezeket alaposabban is megvizsgálhatjuk, sőt meg is kell vizsgálnunk, mert így tudunk megoldani küldetéseket!