A Dragon Knight Saga

Ebben a rövid cikkben szeretnék rámutatni a Dragon Knight Saga "valódi" tartalmára.

Először is fontos tisztázni, hogy a Dragon Knight Saga tartalmazza a Divinity II - Ego Draconis alapjátékot és a Flames of Vengeance kiegészítőt.

Ebben a kiadásban néhány dolgot módosítottak az alapjátékban, melyek közül néhány leegyszerűsítette a játékmenetet, mások szebbé tették a korábban egyszerű grafikát. Technikai fejlesztéseket is végeztek a játékon, hogy a rendszerkövetelményeken javítsanak, ám ezek a módosítások inkább azok számára látványosak/élvezhetők, akik nem túl erős PC-vel rendelkeznek.

A mi szempontunkból, vagyis a végigjátszás szempontjából a fontosabb változások a következők:

  • az alapjátékból a generátorokkal táplált erőterek többségét eltávolították, vagyis az Ego Draconishoz készült végigjátszás egy része "feleslegessé" vált, és a térképek "elvaultak";
  • az alapjáték végigjátszásánál a "Titkok - Orobas fjordok" fejezetben kitértem arra is, hogy a különböző Páncél szetteket pontosan honnan lehet begyűjteni. Ezek közül már csak az Ulthring páncél fellelhetősége érvényes. A többi páncélzat elemeit a játék során - már szinte az elejétől kezdve - ládákból, kereskedőktől, ellenségektől lehet gyűjtögetni. Ily módon könnyebb ezekhez hozzájutni, ám a szintkövetelményük továbbra is erősen meghatározza, hogy mikortól hordhatók.

Az alapjáték végigjátszásán módosítani nem kívánok, mert ha valakinek csak az van meg és azzal játszik, akkor ez a tudás fontos lehet számára. A fenti módosításoktól eltekintve minden maradt a régi, tehát a küldetések megoldása és sorrendje továbbra is érvényes. Ezért a DKS játékosok számára ugyanúgy használható marad, legfeljebb majd észreveszik, ahol nem kell annyit dolgozniuk. :-)

Az alábbi végigjátszás tehát leginkább a Flames of Vengeance kiegészítőre vonatkozik, kivéve az "Eredményeket", melyeket mind az alapjátékban, mind a FoV kiegészítőben megszerezhettek.