Assassin's Creed III - Liberation

Játék típusa: Akció kalandjáték
Fejlesztő: Ubisoft Sofia, Ubisoft Milan
Kiadó: Ubisoft
Platform: PC, XBOX360, PS3, PS Vita
Kibocsátás dátuma: 2012. okt. 31 (PS vita)
2014. jan. 14 (PS3)
2014. jan. 15 (XBOX360, PC)
Legfrissebb letölthető tartalom: nincs
Galéria a HUNosítókTeam oldalán: Assassins Creed - Liberation HD galéria
Hivatalos honlap: assassinscreed.ubi.com
Projektben részt vesz: Konyak, Gora

 

Az Assassin's Creed III: Liberations-ben nem szerepel Desmond Miles. A terméket az Abstergo Industries bocsátja ki, afféle propagandaként. A templomosok és asszaszinok közti harcot mutatja be, de cenzúrázva, így akarván bemocskolni az asszaszinokat. Azonban a Liberation korán megsérül a Erudito által, aki hackelve a programot, megmutatja a cenzúrázott jeleneteket, és felfedi a valódi igazságokat.

A történet 1765 és 1780 között játszódik, főszereplője pedig Aveline de Grandpré, egy francia-afrikai születésű női Asszaszin, aki a Francia-indián háború végén tevékenykedik. A Liberation New Orleansra és a Mocsárvidék területeire koncentrál. Utóbbi helyen számtalan veszély leselkedik, mint például aligátorok és csempészek, ezért a gyors és biztonságos haladás érdekében a famászás lett a legjobb alternatívája a közlekedésnek.

"A Liberationt és az Assassin's Creed III-at ugyanaz a motor hajtja, ezért egyértelműen nagyon hasonló a két játék. Ez főleg a harcban, és a fákon való mozgásban jelenik meg."