The Esoterica: Hollow Earth magyarítás

Kedves Játékosok!

Ezzel a kis meglepetéssel szeretnék kedveskedni nektek Mikulás alkalmával.

A mindent magában foglaló telepítő ezúttal FEARka keze munkája.

A fordítást steames játékon teszteltem.

A The Esoterica: Hollow Earth magyarítás a Letöltésekből elérhető.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy került ez a játék az én repertoáromba, kattintsatok a Bővebben... gombra!

Ez a magyarítás minden szempontból ajándék. :-)

Ott kezdődött, hogy ajándékba megkaptam egy kis csomag point & click játékot 3 évvel ezelőtt, s ez annak a része volt...

Egészen mostanáig a Steam fiókomban szunnyadt. A Dragon Age: Inquisition magyarítás gigaprojektje után, és a Dragon's Dogma Dark Arisen megaprojektje közben egyszerűen elfáradtam, és szükségem volt egy kis kikapcsolódásra. Miközben a fiókomban keresgéltem valami egyszerű és rövid kis játék után, megakadt ezen a szemem. Telepítettem, belekezdtem... és belefeledkeztem. :-)

A témája érdekes, a grafikája egyszerű, de ahol kell, ott szépen megrajzolt. Annyira könnyű és egyszerű szövege volt, hogy a legkisebb megerőltetés nélkül játszottam végig, igazi ajándék volt ez nekem most. Amikor a végére értem, már-már kényszeresen kikerestem a szöveget tartalmazó fájlt. Néhány kattintás után meg is találtam. Mindenféle konvertálgatás és eszköz használata nélkül megnyitottam a Notepad++-ban. Szórakozottan beleírogattam a magyar szöveget, majd újra elindítottam a játékot. A legnagyobb meglepetésemre az összes betűtípus és minden szövegformátum automatikusan megjelenítette a fordítók által sokszor elátkozott ő és ű betűket. És ami már szinte kuriózumnak és jutalomnak - ha úgy tetszik ajándéknak - számított: a nagyjából összetartozó blokkok a szövegben egész konzekvensen követték egymást.

Amikor pedig egy fordítást segítő programba beraktam, hatalmas élvezettel álltam neki a rövid és egyszerű mondatoknak. Igazi üdítő kikapcsolódás volt.

Ezt a kis könnyed, néhány órás szórakozást szerettem volna veletek megosztani, és mivel úgy hozta a sors, hogy most pont Mikulás van, így ami nekem ajándék volt, most nektek is az lesz.

Jó szórakozást kívánok!
Ardea