Resident Evil 5

Játék típusa: Horror - Akció - Kaland
Fejlesztő: Capcom
Kiadó: Capcom
Platform: PC, PS3, XBOX360
Kibocsátás dátuma: 2009. szeptember 18.
Legfrissebb letölthető tartalom: ---
Galéria a HUNosítókTeam oldalán: Resident Evil 5 galéria
Hivatalos honlap: www.residentevil.com/5
Projektben részt vettek: Oni, Owen_eX

 

Keresetlen szavak
A RE4 átütő sikere után egyáltalán nem meglepő, hogy elkészült a folytatás. De egy folytatás csak újításokkal lehet sikeres, és ezt a CAPCOM-nál is jól tudják. És íme az újdonság: az egyszemélyes hadsereg ideje lejárt... immáron a kétszemélyes hadseregé a jövő :) Szakítva az eddigi részek hagyományaival a RE5-ben már a játék elején csatlakozik hozzánk egy segítőtárs, aki egészen a végsőkig velünk is marad. Ezek után nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a problémákat általában csak egyesült erővel gyűrhetjük le légyen a társunk akár az MI, akár egy hús-vér ember az internet vagy egy helyi hálózat jóvoltából. Úgy bizony emberek: eljött a kooperatív játék ideje!

Afrika, az emberiség bölcsője... és valami sokkal szörnyűbbé
Az Umbrella csődbe ment, ám kísérletei illetéktelen kezekbe jutottak. Új fogalom van születőben: bio-terrorizmus. És hol máshol is indulhatna virágzásnak eme új "üzletág" mint az elmaradott, politikailag instabil Afrikában. Sötét jövő vár a sötét kontinens lakóira...
De a világ országai ezt már nem nézhették ölbetett kézzel, így létrehoztak egy nemzetközi bio-terrorizmus ellenes hadsereget, a BSAA-t. Természetesen hőseink is eme csoport tagjai: Sheva Alomar az ifjú afrikai leányzó, a BSAA Afrikai Ágának tagja és az Észak-Amerikai ág legjobb embere (hatásszünet, dobpergés) Chris Redfield a RE első részének egyik főszereplője. Ők ketten összefognak, hogy megálljt parancsoljanak a bio-terrorizmus további terjedésének, és hogy sikeresen lezárjanak egy-két nyitott ajtót Chris múltját illetően.

Egyedül nem megy
Ez persze nem igaz, hiszen a MI irányította karakter egész jól muzsikál, de az igazi élvezet mégiscsak a kooperációs játékban van. Úgyhogy beszéljétek rá a haverotokat, hogy vegye meg ő is a játékot, vagy csak vadásszatok társra az interneten, és úgy toljátok végig a játékot. Garantálom, hogy nem fogtok csalódni.

 

--- Oni ---