Final Fantasy VII

Játék típusa: RPG
Fejlesztő: SquareSoft
Kiadó: EIDOS Interactive
Platform: PC, PSX
Kibocsátás dátuma: 1998. május 31.
Legfrissebb letölthető tartalom: forums.qhimm.com
Galéria a HUNosítókTeam oldalán: Final Fantasy Galéria
Hivatalos honlap: na.square-enix.com/ff7psn
Projektben részt vettek: Azureus, Konyak, Oni, Owen_eX, Sachi, Zeneger, Zorgika

 

Egy csapat születése
Habár ez nem kimondottan magához a játékhoz kapcsolódik, de úgy érzem mégis itt kell megemlítenem. Ez az a játék, mely kapcsán létrejött a HUNosítók Team kicsiny csapata. Konyak fordítókat keresett ehhez a nagyszerű játékhoz és én másodmagammal jelentkeztem is. Fordítás szempontjából egyből a mélyvízbe ugrottunk... Nem volt egy egyszerű móka. Sokan dolgoztunk rajta, elég sokáig és közben szépen kialakult valamiféle kapcsolat. A fordítás befejzése után páran úgy döntöttünk, lehetne ezt a fordítási mókát csapatba tömörülve is folytatni... Hát így kezdődött... De most lássuk magát a játékot...

A Final Fantasy sorozat
Úgy gondolom ezt a játék-szériát nem nagyon kell bemutatnom sem a PC, sem a konzol tulajoknak. Habár az asztali masinák birtokosai nem nagyon voltak elkényeztetve, mert a jelenleg 13-i részét taposó szériából csak 3 kapott helyet rajtuk. Viszont ezek közül kettő - szerény véleményem szerint - a széria legjobb darabjai. Nevezetesen a VII. és a VIII. rész. Aki mégsem ismerné a sorozatot, dióhéjban annyit, hogy egy rpg-ről van szó, ahol a harcok nem valós időben, hanem körökre osztott tematikában folynak le. A történetekről nagy átlagban elmondható, hogy lenyűgözőek, de azért szerintem az átlag embernek, kicsit "japánosnak" tűnhetnek. Habár a mostani anime-manga láznak köszönthetően talán mégsem annyira... A külön római számokkal ellátott részek történetileg nem kapcsolódnak egymáshoz, mindegyik egy teljesen különböző világ, egy teljesen más "végső fantázia".

Final Fantasy 7 és permutációi
A VII. rész talán nem a széria legjobb része, de az biztos, hogy a legismertebb és legszerteágazóbb. A készítők ezt a történetet bontották ki a leginkább, különböző játékokon, kisfilmeken ill. nagyfilmeken keresztül.
Lássuk mik is lennének ezek:
1997: Final Finatsy VII. (PSX)
1998: Final Fantasy VII. (PC)
2004: Before Crisis (mobil telefon)
2005: Advent Children (animációs mozifilm)
2005: Last Order (animációs rövidfilm)
2006: Dirge of Cerberus (PS2)
2007: Crisis Core (PSP)

A Final Fantasy 7 játék
Mint már korábban említettem, egy RPG játékról van szó, ahol a harcokat nem valós időben, hanem körökre osztott módon kell megvívnunk. Összesen kilenc karakterrel lehet játszani, melyből egyszerre hármat irányíthatunk. Ezek személyisége nagyon jól kidolgozott, mindenkinek van saját története, múltja.
A grafika... Nos igen... Mivel egy 12 éve készült játékról van szó a grafika már igencsak szegényesnek hat mai szemmel, de aki valaha is játszott vele az tudja, a játékélmény mindenért kárpótol.
Aki szereti az ilyen stílusú játékokat az adjon egy esély ennek a gyöngyszemnek, mert ilyen szerethető, izgalmas, meglepő fordulatokkal teli történettel ritkán találkozni a játékok világában. Ráadásul most már magyar nyelven is. :)

Qhimm fórum, avagy a FF7 tuningolása
A "Legfrissebb letölthető tartalom" címszó alatt megadott link az FF7 rajongók kincsesbányája. Megtalálható ott minden, ami csak kell. Javított karakter modellek, nagyobb felbontás elérése, jobb minőségű aláfestő zenék és még sok-sok minden. Ezen oldal átböngészéséhez viszont elengedhetetlen az angol nyelvtudás.

 

--- Owen_eX ---