Divinity II - Dragon Knight Saga

Játék típusa: Hack'n'Slash RPG
Fejlesztő: Larian Studios
Kiadó: dtp entertainment AG
Platform: PC, Xbox360
Kibocsátás dátuma: 2010. augusztus 20.
Legfrissebb letölthető tartalom: 1.4.3 patch
(1.4.9.70 verziószám)
Galéria a HUNosítókTeam oldalán: Divinity II - Dragon Knight Saga galéria
Hivatalos honlap: www.flamesofvengeance.com
Magyar rajongói oldal: HUNosítók Team - Játékok
Projektben részt vett: Ardea, Lostprophet

 

A Dragon Knight Saga tulajdonképpen a Divinity II: Ego Draconis alapjátékot és annak kiegészítőjét, a Flames of Vengeance-t (A bosszú tüze) foglalja magában. Midőn elindítjuk a játékot és belekukkantunk a Beállítások menübe, láthatjuk, hogy számos változtatást vezettek be, melyek közül a legtöbb a magasabb szintű játékélményt hivatott szolgálni. Sokkal jobban hozzáigazíthatjuk a paramétereket számítógépünk teljesítményéhez és még figyelmeztető üzeneteket is beépítettek a laikusok számára.

Miután rákattintunk az Új játék: Flames of Vengeance gombra, túl kell esnünk az első sokkon. Teljesen új karaktert KELL létrehoznunk, ugyanis az alapjátékban félistenre tápolt - és kissé hozzánk nőtt - karakterünket nem hozhatjuk át a kiegészítőbe. Arról ugyan gondoskodtak, hogy ne egy "tanítvánnyal" kelljen folytatni a kalandot, de azért a játékosok többsége nem 35-36. szintű hőssel fejezte be a Ego Draconist. Miután kiválasztottuk a számunkra szimpatikus előre generált karakter típust, vagy megteremtettük a teljes mértékben sajátságos hősünket, végre kezdődhet A Játék.

Azért azt hozzáteszem, hogy ez az "újrakezdési kényszer" csak a TÖRT verzióra érvényes, mert ha valaki az itthon is megjelent hivatalos kiadással játszik, akkor az alapjáték befejezése után szépen elindul a kiegészítő is, mégpedig az alapjátékban kigyúrt hősünkkel együtt!

Ha valaki este áll neki ennek a kis történetnek, az nyugodtan elköltheti könnyű vacsoráját a hosszas bevezető párbeszédek olvasgatása közben. Ez persze nem azt jelenti, hogy unalmasak, csak így kapunk kellő képet a helyzetről, és a kristálybörtönben való tartózkodásunk alatt történt eseményekről. Egyúttal megkapjuk főküldetésünket is, valamint kezdésnek néhány mellékküldetést.

Ezután szétnézhetünk Alerothban, mely kizárólagos területét képezi a FoV kiegészítőnek. Nem kell azonban megijedni, hogy "Mit fogunk kezdeni egyetlen pici városban, aminek nagy része bejárhatatlan?!". Mostanra az utcák többségét megtisztították, s amit nem, oda elmehetünk mi magunk rendet tenni. Szinte minden házba be lehet menni, s az alerothi lakosok közül csaknem mindenki tartogat számunkra egy-két küldetést. A gondolatolvasás jelentősége rendkívüli módon megnőtt - ahogy az ezért kért tapasztalati pontok mennyisége is. :-)

A meglepően sok küldetés során Aleroth minden egyes négyzetcentiméterét bejárjuk - beleértve a nem kevés barlangot és katakombát, melyek a város alatt húzódnak - és mindenhonnan ismét visszaköszön a fejlesztők humorérzéke, valamint újfent felmerülnek mélyebb, morális kérdések is.

Míg a kiegészítő valóban kevesebb játékidővel nyújtja meg a Divinity világában való tartózkodásunk élvezetét, a szórakozás minőségéből egy cseppet sem engedtek. A FoV teljes élvezeti potenciállal játszható végig, s míg az alapjáték végén a "befejezés" általános felháborodást keltett, e kiegészítő "vége" egyáltalán nem ad okot panaszra, sőt, ezúttal kétségkívül nagy gondot fordítottak a megfelelően hatásos záró hangulatra.

Ezekkel a szavakkal kívánok jó játékot mindenkinek! :-)