Divinity Original Sin - Enhanced Edition

Játék típusa: Klasszikus RPG
Fejlesztő: Larian Studios
Kiadó: Larian Studios
Platform: PC
Kibocsátás dátuma: 2015. október 27.
Galéria a HUNosítókTeam oldalán: Divinity - Original Sin Enhanced Edition galéria
Hivatalos honlap: www.divinityoriginalsin-enhanced.com
Projektben részt vesz: Ardea, tehasut (technikai segítség), Zeneger

 

Kedvcsináló videó megtekintése

 

A Divinity Original Sin a Divinity sorozat 4. része. Történet szempontjából sajnos nem tudom megmondani, hogy mennyire folytatja az előző rész szálát, mert a Dragon Commanderrel való rövid ismeretségem után úgy döntöttem, azt a fejezetet úgy, ahogy van, kihagyom.

Ebben az epizódban rendhagyó módon 2 főhősünk van, akiknek a nemét, nevét, és karakterének minden apró részletét mi határozzuk meg. Főhőseinkkel most két forrásvadászt alakítunk, akik a Forrást használó varázslók nyomában járva irtják a gonosszá vált energia teremtményeit és mágusait. Az előző részekből nem sokat tudtunk meg a Forrásról, mint erőről, ám ebben az epizódban alaposan megismerjük. Főhőseink egy gyilkossági ügy kinyomozása érdekében érkeznek Cysealbe, az első helyszínre, ám hamar kiderül, hogy sokkal többről van szó, és az ügy lényegesen bonyolultabb. A játék során fokozatosan göngyölítjük fel a szálakat, melyek végül a világ elpusztítását szorgalmazó főellenséghez vezetnek. Eközben alakíthatjuk a két forrásvadász egymáshoz, a világhoz és a többi emberhez való viszonyát, felvehetünk még két további társat, teljesíthetünk számtalan küldetést - és jókat nevethetünk a Larian Studios fejlesztőinek megszokott humorával erősen fűszerezett poénokon. Nem is beszélve a korábbi részekből már megismert, sőt talán megkedvelt karakterekről, akikkel szintén összefutunk a játék során.

A harcrendszer körökre osztott, de még azok is még azok is elboldogulhatnak vele, akik ehhez nincsenek hozzászokva, mivel egy rendkívül könnyű nehézségi szint is választható a beállításokban. S ha már ezt hoztam fel: a mazochisták is kedvükre válogathatnak a nehéz és a "Tiszteletreméltó mód" fokozatai között (ez utóbbinál, ha mindkét főhős meghal, újra kell kezdeni az egész játékot), és ha ez még nem lenne elég, lehetnek "Magányos farkasok", akiknek teljesen egyedül kell boldogulniuk. :-)

A játék grafikája szép, a lehetőségekhez képest (mert hogy "felülnézetes") kidolgozott, nagyon hangulatos. Egyszerűbb gépeken is elfut, de - ha meg nem is dolgoztatja nagyon - az erőgépeket is kihasználhatja, ha pl. mindent felhúzunk maxra, s még a DX10-et is igénybe veszi.

Én az RPG kategória rajongóinak csak ajánlani tudom ezt a lélektani szempontból sem közömbös, agyat és leleményességet is igénylő szerepjátékot, melyet a fordítás befejeztével magyarul is lehet majd tolni.