Assassin's Creed - Revelations

Játék típusa: Akció kalandjáték
Fejlesztő: Ubisoft Montreal, Ubisoft Annecy
Kiadó: Ubisoft
Platform: PC, XBOX360, PS3
Kibocsátás dátuma: 2012. november 29.
Legfrissebb letölthető tartalom: nincs
Galéria a HUNosítókTeam oldalán: Assassin's Creed - Brotherhood & Revelations galéria
Hivatalos honlap: assassinscreed.ubi.com
Projektben részt vesz: Konyak, Gora, patyek

 

Az Assassin's Creed sorozat negyedik és Ezio trilógiájának végső "spin off"-jaként megjelenő játék kemény feladatot kapott, egyszerre kellett három szálat mozgatni. Miközben az egyre idősödő Ezio végső kalandját élte, le kellett zárnia Altair életét, és közben az Animus fekete szobájában rekedt Desmond Miles-t is tovább kellett vinnie.

Ezio vonala egy kisebb ugrással kezdődik. Hősünk elindult Masyaf-ba (a keresztes hadjáratok idején kiemelkedő Asszaszin "főhadiszállásra"), hogy megtalálja az Altair által hátrahagyott bölcsesség forrását. Ám megérkezésekor a helyet már ellepték a templomosok, és nem sokkal később maga is a foglyuk lett. Ám sikerült kiszabadulnia és végeznie a Leandros-szal a sereg vezetőjével. Eközben felfedezte Altair könyvtárának bejáratát és a rejtélyes kulcslyukakat. Ezio útja a kapitánynál talált napló miatt Konstantinápolyba vezetett, a török polgárháború és a bizánci templomosok közé. Feladata roppan egyszerűnek tűnik, meg kell találnia Altair 5 kulcsát, ám a templomosok eggyel már előtte járnak.

Ezio trilógiájának lezárása is hoz némi újítást és némi korlátozást. Az előző részben megismert Borgia tornyok itt Asszaszin Den-ek (Bázisok) lesznek, amiket hiába foglalunk el, ha túl nagy feltűnést keltünk kalandjaink során a templomosok megpróbálhatják visszafoglalni azt. Így született meg egyfajta Tower Defense mini játék, ahol a "hullámokat kell meglovagolnunk" röviden. Említésre méltó a Karom Penge is (Kampós) aminek nem csak harcban vesszük hasznát hanem az épületeket gyorsabban megmászhatjuk, illetve a kifeszített köteleken is "utazhatunk". Sajnos vagy nem sajnos a városban ezúttal lovakkal nem közlekedhetünk, ám az előbb említett eszköz kárpótol érte.

Egy méltó lezárás, ám nem hibátlan; kicsit el kapkodottnak tűnő játék.