Assassin's Creed - Brotherhood

Játék típusa: Akció kalandjáték
Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Kiadó: Ubisoft
Platform: PC, XBOX360, PS3
Kibocsátás dátuma: 2011. március 17.
Legfrissebb letölthető tartalom: nincs
Galéria a HUNosítókTeam oldalán: Assassin's Creed - Brotherhood & Revelations galéria
Hivatalos honlap: assassinscreed.ubi.com
Projektben részt vesz: Konyak, Gora

 

Az Assassin's Creed játéksorozat harmadik tagja, egyfajta "spin off"-ként jelent meg. A második rész főhősének Ezio Auditore da Firenze-nek történetet folytatja s közben párhuzamosan - mint mindig - a jövőbeli Desmond Miles szálat is viszi előre.

A múlt eseményei ott veszik fel a fonalat, ahol a második részben letették. Ezio a Vatikáni Kamrában miután beszélt Minerva-val menekülnie kell oldalán Mario bácsikájával. Útjuk a jól ismert Monteriggioni-ba vezet. Nyugodtan bandukolnak hazafelé, ám Ezio a 2-ben meghozott "nehéz" döntésének súlyával hamarosan szembekerül. Ezio új főellensége Cesare Borgia (Rodrigo Borgia templomos nagymester és pápa fiai) megtámadja a villát, ahol Ezio is majdnem ott hagyja a fogát. Ezio tehát elindul Rómába, hogy egy eddiginél még hatalmasabb ellenséggel nézzen szembe.

A második Assassin's Creed rengeteg "forradalmi" újítást hozott be, amire a Brotherhood még rátesz egy lapáttal. Legkiemelkedőbb talán a Tanonc rendszer bevezetése. Ezio hamar ráeszmél, hogy nem bánhat el az egész Borgia famíliával és szövetségeseikkel, ezért Róma meggyötört polgáraiból hadsereget szervez. De említésre méltó a "gyors ölés" bevezetése (akár egy csapással is végezhetünk zsinórban a gyengébb ellenfelekkel), vagy a szabad lovaglás a városban, és az új fegyverarzenál (méreg kilövő, számszeríj).

Egyszóval ez egy játék mely tovább tökéletesítette a második részt.