2020. 10. 27. - 12:22
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
 
Regisztráció

Regisztrációhoz írj üzenetet a Kapcsolatokon keresztül a kívánt felhasználónévvel és e-mail címmel!
Ha lehet, ne freemailes címről!
Bővebben...

 
Fórumtémák
Legújabb témák
-> Dragon Age: Inquistion
-> Dragon Age: Inquisit...
-> Dragon's Dogma Dark ...
-> Two worlds 2/2worlds.hu
-> Overlord II
Legnépszerűbb témák
-> Mi lesz a követke... [1007]
-> GTA 4 magyarítás [645]
-> Fallout New Vegas [428]
-> Dragon Age: Inqui... [414]
-> Divinity Original... [410]
 
Partnereink

Partnerünk és támogatónk a

The Gameres Hungary

Tintahal Műhely - kreatív, játékos, művészeti workshopok

 
Felhasználók
-> Online vendégek: 1

-> Online tagok: 0

-> Regisztráltak: 5,101
-> Legújabb tag: N0va93
 
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Projektek » Grand Theft Auto IV
 
Grand Theft Auto IV


Játék típusa: Akció
Fejlesztő: Rockstar Toronto
Kiadó: Rockstar Games
Platform: PC, PS3, XBOX360
Kibocsátás dátuma: 2008. december 2.
Legfrissebb letölthető tartalom: gta4.net - Elvileg folyamatosan frissül
Galéria a HUNosítókTeam oldalán: Grand Theft Auto 4
Hivatalos honlap: http://www.rockstargames.com/IV/
Projektben részt vettek: Ardea, Ballard, Killborn, Konyak, Itriver, Owen_eX, Xenovas, Zeneger

Grand Theft Auto - Réges régen, egy messzi messzi galaxisban...
Aki látott már PC-t az nagy valószínűséggel már látta a GTA sorozat valamelyik részét is, hiszen a név már 1997-ben beleivódott a játékozok köztudatába, mikor egy felülnézetes akciójáték személyében megérkezett hozzánk a "Nagy Előd". Nem volt éppen egy grafikai csoda, és az agysejtjeinket se tette nagyon próbára, de ahogy egy másik "nagy öreg", a Dungeon Keeper mottója mondja: It's good to be bad (Jó rossznak lenni). Hát ebben a játékban igazán rosszak lehettünk: kirángathattuk a gyanútlan sofőrt a volán mögül, hogy aztán az autót uralmunk alá vonva letaroljunk egy arra lófráló kisiskolás csoportot. 1999-ben jött a folytatás, ami kissebb grafikai tuningot hozott, de nagy változást nem. Az új időszámítást a GTA III. 2001-es megjelenésére tehetjük: megújult grafika, nézet és ami még fontosabb: lebilincselő sztori. Ekkor robbant be a GTA igazából, és gyűjtött akkora rajongótábort, amit már a fejlesztők se hagyhattak kiaknázatlanul. Jöttek is szép sorban a folytatások: 2002-ben a GTA Vice City és 2004-ben a GTA San Andreas. Persze egyre nagyobbat durrant a játék így várható volt az újabb folytatás. Így végül 2008-ban megérkezett a legújabb rész, ami - mivel valószínűleg a készítők kifogytak az általuk kreált városnevekből - GTA IV. néven került a boltok polcaira.

Egy kelet-európai kelet-amerikában.
Hatalmas teherhajó köt ki Liberty City partjainál. Sokféle vicik-vacakot hozott magával, amire amerikának égető szüksége van, és néhány kelet-európai menekültet amire méginkább szüksége van a "Nagy Alma" helyi megfelelőjének. Ezen menekültek között érkezik Niko Bellic, a játék főhőse is, mert vonzza őt az amerikai álom, és nem utolsósorban unokatestvére, Roman e-mail-jei. Roman megcsinálta a szerencséjét Liberty-ben: sportautók, és plázacicák világában él, mégpedig fényűzően. Persze ha ez igaz lenne, a játék már véget is érne, mert minek szenvedni, ha már mindened megvan. Niko már a kikötőben szembesül a ténnyel, hogy unokatestvére enyhén eltúlozta az anyagi helyzetét e-mail-jeiben és nem tud mást felmutatni, mint egy apró taxivállalatot (végülis ezzel elérte a maximumot amit kelet-európai amerikában remélhet), egy csótányoktól hemzsegő lakást és némi adósságot az orosz maffia irányában. Hamarosan meg is jelennek a hitelezők, és Niko kénytelen erőszakhoz folyamodni a rokoni kapcsolatok megóvása érdekében. Persze őt sem kell félteni: harcolt a háborúban, majd embercsempészettől az emberrablásig mindenféle mókákban vett részt európában is, így miért is térne jó útra éppen amerikában. Különben se térhet a javulás útjára, míg el nem intézi azt az ügyet, ami végsősoron az USA-ba hozta őt.

Liberty City, hogy megváltoztál!
Visszatértünk hát Liberty City-be, a városba ahol minden elkezdődött (GTA I.), ahol minden újjászületett (GTA III.), és amit nem lehet megunni. Grafikailag a játék tovább fejlődött, de optimalizálni nemigazán sikerült a dolgot, így maxos grafikával csak a NASA és a Pentagon szuper-számítógépein érdemes próbálkozni, főleg patch-ek nélkül. Karakterünk már nem annyira Tamagochi-jellegű, mint C.J. volt a San Andreas-ban (nem mehetünk vele gyúrni, nem éhezik meg, stb.), de azért sokmindent tehetünk vele. Újdonság, hogy már nem csak a csajok agyát kell folyamatosan fűzni randikkal, vacsorákkal vagy egy laza biliárdpartival, hanem haverjainkat is, akik a rájuk fordított időt sokféleképpen hálálják meg: olcsóbb fegyverekkel, autóverseny-helyszínek elárulásával, vagy akár azzal, hogy szorult helyzetekben kisegítenek egy-két verőlegénnyel. Mellékküldetések vannak bőséggel, és a főszálat se nagyon lehet végignyomni 24 óra alatt. A gyüjtögetés szerelmesei ezúttal fertőzött galambokra vadászhatnak, van belőlük 200 darab (én jelenleg 3-nál tartok, menő vagyok mi?).

Mese-mese és Emese SMS-e.
A történet kellőképpen változatos küldetéseket biztosít, sőt itt-ott kissebb választásokat is kell tennünk, amik ugyan nem járnak nagy változásokkal, de azért észrevehető nyomokat hagynak. A játék elejétől egyik legfontosabb eszközünk lesz a mobilunk (hiába, ez már egy mobil-generáció) és nem sokkal később az internet is. Hol e-mail-ben hol mobilon tartjuk a kapcsolatot aktuális megbízónkkal (akit többnyire le is lövünk 2-3 küldetéssel később), sőt néha a küldetés teljesítéséhez is szükség lesz a PC-re vagy a telefonra. A küldik ezúttal is pénzről, drogról és korrupcióról szólnak (meg néha sex-ről) és barátaink is drogosok, gyilkosok és korrupt rendőrök lesznek, de ezekkel legalább könnyebben szót ért Niko haverunk.

Na mostmár abbafejezem
Mit is mondhatnék végszónak: Ha GTA rajongó vagy, akkor úgyis játszol vele, ha meg nem akkor javaslom, hogy erősen gondolkozz el azon, hogy elkezded a játékot... különben ráduszítom Dwayne haverom egy-két emberét!


--- Oni ---

 
Hozzászólások
#481 | CartmanHUN - 2010. 07. 19.
Nagyon szépen köszönöm a magyarítást... amikor felléptem a honlapra és hirtelen ezt a szót látom a GTA 4 ikon alatt:Tölthető akkor úgy örültem hogy mind két szemem el kezdett könnyezni... ezt követő éjszakán alig tudtam aludni hogy nem játszhatok tovább...(negyed 11-ig nyomattam) reggel 7-kor fel is keltem hogy nyomassam MAGYARUL.
Rengeteg köszönettel tartozom,jó hosszú pihenést és nagyon szép napokat kívánok:CartmanHUNSmile.
#482 | Wiza - 2010. 07. 19.
Van egy jó mondás 'ajándék lónak ne nézd a fogát' azt hogy van benn egy két hiba lese szarom lényeg hogy értem.
.. Én tisztelem a munkátok és még egyszer köszönöm!!!
#483 | rayla07 - 2010. 07. 19.
Wiza: bigtorrentről beszélsz?
------------
Írtam a feltöltőnek ott, hogy írja már ki hogy ti csináltátok, hogy legalább ezt tartsa tiszteletben, erre elkezdett oltogatni...
-.- ekkora nyomorékot...
persze mindenki megköszöni neki, hogy milyen jó meg minden, a gyerek meg nem szól hogy ti csináltátok, ellopja a ti munkátokat...
#484 | Owen_eX - 2010. 07. 19.
MINDEN FÓRUMOZÓNAK!!!! MINT MÁR TÖBBSZÖR IS EMLÍTÉSRE KERÜLT, EZEN AZ OLDALON NINCS HELYE A WAREZOLÁSANK!!!! MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS HOZZÁSZÓLÁS TÖRLÉSRE KERÜL!!!! AKI A TOVÁBBIAKBAN IS ILYEN JELLEGŰ TÉMÁT OSZT MEG, AZ A FELHASZNÁLÓ A HOZZÁSZÓLÁSAIVAL EGYÜTT TÖRÖLVE LESZ!!!
A MUNKÁINKÉRT EZT AZ EGYET KÉREM TŐLETEK...
KÖSZÖNÖM
#485 | konyak - 2010. 07. 19.
Nem félek, hogy ellopják, ha ugyanezt teszi fel, tegye.. Tiltani nem tudom, és nem is akarom, de köszönöm, hogy szóltatok. Ahova én járok, ott kihírezték, hogy kik csinálták, pedig nem ismernek. De aki letölti, az már a betöltésnél szembesül a nevünkkel, és ez jó érzéssel tölt el.
#486 | rayla07 - 2010. 07. 20.
oké... ti tudjátok (eddig mondjuk átszerkesztettet nem láttam, csak az eredetit amit ti csináltatok)
csak nekem olyan zavaró volt, hogy ti 1 évig csináljátok, minden erőtöket beleadjátok, a szabadidőtöket erre áldozzátok, és akkor a parasztgyerek meg nem képes kiírni a neveteket.... de igazad van, mert kb mindenhol szerepel a nevetek a játékban... am nekem nagyon bejönnek az új betöltőképernyőkGrin
#487 | peti - 2010. 07. 20.
ti tudtok kezdeni valamit ezzel az unlock code-dal?én seholsem találtam.
#488 | rayla07 - 2010. 07. 20.
milyen unlock code?
-------
akit mondtam, hogy feltette torrentre a magyarításotokat, megkérdeztem tőle, hogy mért nem tiszteli a munkátok, hogy mennyit dolgoztatok vele és ez a hála....
erre elkezdi, hogy le se szarja, hogy ti mennyit dolgoztatok vele, az a lényeg hogy tudja használni... ekkora taplót...
egyébként mindenkit onnan ide irányítok, ha van vmi gond Wink
#489 | Domba - 2010. 07. 20.
konyak: Angrymikor válaszolsz a kérdésemre?
#490 | peti - 2010. 07. 20.
írjatok már le lécci hogy a játék telepítése után mit kell csinálnom.:

előre is köSmilesz
 
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
 
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 88% [69 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 9% [7 szavazat]
Jó 0% [0 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 3% [2 szavazat]
 
Projektjeink

Készülőben:

Dragons Dogma Dark Arisen
11%

Maffia III
50%

Elkészült:

Dragon Age: Inquisition GOTY

Assassins Creed Chronicles

Crysis 3

Fallout New Vegas

Divinity Original Sin - Enhanced Edition

Batman Arkham Origins

Resident Evil 6

Assassins Creed - Rogue

Final Fantasy IX

The Whispered World Special Edition

Drakensang: The River of Time & Phileassons Secret

Call of Juarez - Gunslinger

Risen 3: Titan Lords

Two Worlds II WorldMerge mod

Assassins Creed III - Liberation

Assassins Creed - Brotherhood

Assassins Creed - Revelations

Kingdoms of Amalur: Reckoning + DLC-k

Overlord + Raising Hell

LEGO Marvel Super Heroes

Dead Island - Riptide

Medal of Honor - Warfighter

Drakensang - The Dark Eye

Splinter Cell Conviction

LEGO Lord of the Rings

Overlord II

Dead Island

Risen 2 - Dark Waters

GTA - Episodes from Liberty City

Two Worlds II - Pirates of the Flying Fortress

Divinity II - Dragon Knight Saga

Two Worlds II Castle Defense

Two Worlds II

Venetica

Divinity 2: Ego Draconis

Resident Evil 5

Grand Theft Auto IV

Risen

Silverfall & Silverfall Earth Awakening

Silent Hill 5 - Homecoming

Two Worlds

Resident Evil 4

LOKI

Condemned

Final Fantasy VII

 
Generálási idő: 0.09 másodperc
4,254,387 egyedi látogató