2020. 10. 24. - 22:51
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
 
Regisztráció

Regisztrációhoz írj üzenetet a Kapcsolatokon keresztül a kívánt felhasználónévvel és e-mail címmel!
Ha lehet, ne freemailes címről!
Bővebben...

 
Fórumtémák
Legújabb témák
-> Dragon Age: Inquistion
-> Dragon Age: Inquisit...
-> Dragon's Dogma Dark ...
-> Two worlds 2/2worlds.hu
-> Overlord II
Legnépszerűbb témák
-> Mi lesz a követke... [1007]
-> GTA 4 magyarítás [645]
-> Fallout New Vegas [428]
-> Dragon Age: Inqui... [411]
-> Divinity Original... [410]
 
Partnereink

Partnerünk és támogatónk a

The Gameres Hungary

Tintahal Műhely - kreatív, játékos, művészeti workshopok

 
Felhasználók
-> Online vendégek: 2

-> Online tagok: 0

-> Regisztráltak: 5,099
-> Legújabb tag: Zaki
 
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Projektek » Risen
 
Risen

 

Játék típusa:RPG
Fejlesztő:Piranha Bytes
Kiadó:Deep Silver
Platform:PC, Xbox360
Kibocsátás dátuma:2009. október 2.
Legfrissebb letölthető tartalom:1.10 patch (2010.03.)
Galéria a HUNosítókTeam oldalán:Risen galéria
Hivatalos honlap:www.risen.deepsilver.com
Magyar rajongói oldalak:www.gothicfan.hu
Projektben részt vettek:Juventino, Konyak, Owen_ex, Meril, Ardea, Risen Magyarország

 

A kezdetek:
A Gothic sorozatot egyetlen RPG rajongónak se kell bemutatni a frenetikus első, és második rész után a harmadik rész ugyan némiképp csalódás volt (mondjuk ki: több bug volt benne, mint egy termeszvárban). A kiadó megsürgette a játék megjelenését, és így félkész, teszteletlen játék jött ki a piacra. Ez a fejlesztőket is felbosszantotta, így megváltak a JooWooD-tól, és most a Risennel próbálják visszaállítani a Gothic dicsőségét. Lássuk hogy sikerült:

Robinson és a fantasy:
Kicsiny bárka sodródik a hullámok hátán a Faranga sziget partjai közelében. Váratlanul hatalmas lény bukkan elő a tengerből, és minden haragját a jobb sorsra érdemes lélekvesztőre zúdítja. Hamarosan a parton térsz magadhoz néhány hulla, és egy ájult leányzó társaságában. És eddig tart az a történet, amit biztosra vehetünk, innen a játékos döntései formálják tovább az események alakulását. Hatalmas mágus leszel, aki tűzlabdával dobálja meg ellenségeit, vagy inkább bátor harcos, akinek ereje kardjában van? Esetleg szívesebben bújsz meg az árnyékok között, hogy egyetlen halálos nyílvesszővel némítsd el az őrt, mielőtt riadóztatná társait? Vagy megpróbálsz egyensúlyra törekedni a mágia és a harc területén is? A döntés a te kezedben van... és nem ez az egyetlen meghozandó döntés.

Két tűz között:
Faranga két részre szakadt: a Rend rövid idő alatt átvette a sziget irányítását, és vasmarokkal igyekszik betartatni törvényeit. Kikötővárost, a sziget legnagyobb települését és a Monostort egyaránt ők uralják, és kíméletlenül besoroznak mindenkit, aki ellenáll nekik. Természetesen a korábbi "uralkodó", a Don ezt nem nézi jó szemmel és minden lehetséges eszközzel igyekszik keresztbe tenni a Rendnek. Emberei afféle fantasy-partizánokként tevékenykednek Kikötővárosban, míg maga a Don a mocsárban húzza meg magát. És persze mindkét csoport szerény személyünktől várja a segítséget.
Bármelyik utat is választjuk, az kihat a játék további részére. Másképpen viszonyulnak hozzánk a "másik csoport" tagjai, más harci és misztikus technikákat tanulhatunk meg, más irányból jutunk el a küldetések megoldásához. Tehát alaposan meg kell fontolnunk kit is választunk. És mikor már kezdenének letisztulni előttünk a dolgok, jön az újabb fordulat...

Az eleje és a vége - meg ami még belefér:
A játék elejéről már volt szó. A végét meg nem áruljuk el. :-) Arról azonban érdemes beszélni, ami közte van! Kezdjük mindjárt az elején... :-) Az első használt fegyvert egy nagy korhadt fáról "törjük le", amivel gyakorlatilag csak az első fegyverig lehet elvergődni. De ez csak a kezdet. A játékban később - ha megtanuljuk - lesz lehetőség fegyverek kovácsolására, de legendás kardok darabjaira is ráakadhatunk, ha elég felfedező kedvű kalandorok vagyunk. Aztán még ott vannak a különböző "csúcskategóriás" fegyverek - minden fegyvernemhez a maga nevével.
Vándorlásunk során gyönyörű és rejtelmes tájakra juthatunk el, akár olyan eldugott helyeken is, amit lehet, hogy csak második, vagy harmadik végigjátszás közben veszünk észre. De a sas szemet mindig megfelelően méltányos jutalom várja vagy extra italok, vagy ritka növények formájában.
A sokak által kedvelt tagoltság a Risen játékmenetében is megtalálható, fejezetekre és ehhez mérten változó eseményekre lehet számítani. Fejezetenként "újratermelődő" szörnyek biztosítják, hogy nem mehetünk el kalandok nélkül kétszer ugyanazon a helyen. Vadászni, kutatni mehetünk akár egyedül, akár társakkal, vagy segíthetünk másoknak saját feladataik teljesítésében - korrekt jutalom fejében.
S ha már az emberekről esett szó... A Risenben akadnak középszerű alakok, de így vagy úgy kiemelkedő személyek is. Találkozunk a nagy szereplőkkel, akik - előadásukból ítélve - igazán jó színészek hangján szólnak hozzánk, de sok női karakterrel is. És ott van még sokunk kedvence, az iszákos Luis, meg a bolond munkások...
A Risenben adott egy eleddig egyedi lehetőség! Mégpedig az, hogy a játékban elért különböző "eredményeket" játékon kívül számon tartja, és megőrzi akkor is, ha új játékot kezdünk. Az összes eredményt kizárólag több játék során lehet elérni. Mivel vannak eredmények, melyeket csak a "csapat választás" után érhetsz el, s ez azt jelenti, hogy van miért újra- meg újrajátszani a játékot! A játék készítői gondoskodtak arról, hogy ne unjuk meg a kalandokat akkor sem, ha kétszer ugyanazon a vonalon játsszuk végig, hiszen így is lesz olyan eredmény, amit még nem értünk el. És amikor azt hittük, már mindennek a végére jutottunk...
És ami mostanában kezd elterjedni - gondolkodni kell harc közben! A harcrendszert folyamatosan sajátítja el a hős a játék folyamán, de az úgynevezett "oktató" opció segítséget nyújthat a teljes mértékben kontrollálható mozdulatok kivitelezésében. Egy hiánya van: a sokak által kedvelt kétpengés harcmodor sajnos ebben a játékban nem kapott szerepet. Van viszont pajzs, bot, kard, fejsze, íj, számszeríj, mágikus kristályok, varázslatok, akrobatika, hárítás, ellentámadás, lesújtás és félreugrás. Az ember szinte belefárad, amíg nézi, hogyan harcol a hős. Ilyenkor aztán elmehet aludni...

Az utolsó szó jogán:
Szeretted a Gothicot? Szereted, ha a döntéseid befolyással vannak a környezetedre? Szereted, ha te választhatod meg karaktered jellemét? Szereted, ha szabadon bejárható területeken kalandozhatsz? Akkor a Risen a te játékod!

 

Eddig kiadott letölthető tartalmak:

  • Risen hotfix a 6-os és 7-es sorozatú NVidia videókártyákhoz: klikk ide

 
Hozzászólások
#201 | battila85 - 2010. 01. 14.
Még pár oldallal odébb írtam egy nagyon idegesítő problémáról, az állandó 10 percenkénti beszaggatásról. Jelentem , a probléma megoldva. Azt is le írom, hogy mi volt a baj, hátha másnak is lesz még ilyen.
Nos. Még Ardea kérdezte, hogy csak ennél az egy játéknál szaggat-e, mire én rávágtam, hogy igen. Csak hát, a pasziánsz, meg a pokerstars ugye nem eszi úgy a procit, mint egy ilyen szép, kidolgozott játék. Amikor a Two Worlds-t kipróbáltam, és az is akadt, akkor kezdtem gyanakodni hardveres hibára. Lényeg a lényeg. El volt koszolódva (poros volt) a CPU hűtőm, és nem hűtött rendesen. Kártyázás közben 60 fokos volt a proci, ez se kevés, de amikor a Risen-nel játszottam 80-84 fokosra főtt. És a túlmelegedés okozta a szaggatást.
Nem akarok reklámozni, de érdemes feltenni az Everest nevű progit, nekem is az segített "eme rejtély" kiderítésében. Amióta kipucoltam, azóta , 50-55 fok körül van a hőmérséklete a procinak, terhelés közben. És a lényeg, hogy azóta élvezhetően fut a játék. GrinGrin
#202 | Ardea - 2010. 01. 14.
Öhm... nem akarom ilyenkor azt mondani, hogy "megmondtam". Inkább csak kaparom az orcámat. Grin (De megmondtam, hogy a CPU-val volt ugyanilyen nekem a Gothic3-nál... Smile )
#203 | battila85 - 2010. 01. 14.
Téényleg:-D Pedig vissza is lapoztam, mert úgyrémlett, mintha valaki írta volna ,a Gothic3-at, de nem láttam.Smile
#204 | jilo - 2010. 01. 14.
ardea légy szi mi kölönbség van a 1.5 és 1.7 magyaritas köszt?????? meg montad hogy valami pacsot tegyek fel adnál linket és azis mire jo???? köszi a two worlds arrol lenne szo
#205 | Oni - 2010. 01. 14.
Bár nem Ardea vagyok, de azért válaszolok Smile
Az 1.5-ös és az 1.7-es patch között a legfontosabb különbség, hogy az 1,5-össel csak az 1.5-ig felpatch-elt Two World működik rendesen, míg az 1.7-essel az 1.7-ig felpatch-elt játékot bírhatod gond nélküli működésre.
A Linkek/Two Wolds menüpont alatt találsz linket az összes patch-hez. Ezek többnyire ilyen-olyan hibák javítására szolgálnak, bár a karaktermodellek teljeskörű kijavítása is megtalálható köztük.
Remélem segítettem valamit.
#206 | jilo - 2010. 01. 15.
köszi szépen oni nagypon szépen köszi csá csá
#207 | kaszas1992 - 2010. 01. 15.
téleg, lehet egy kérdésem ha ki adják a gothic 4-et azt is lefogjátok magyarositani???
#208 | Ardea - 2010. 01. 17.
Véleményem szerint a Gothic 4-et Panyiék (magyaritasok.hu) fogják fordítani, mivel a Gothic3 és a G3 FSG-t is ők fordították - hivatalaos felkérés után... Mi (vagyis egyelőre én hajlok rá!) majd a Two Worlds II-t szeretnénk megcsípni hivatalos fordításra, ha akarnak ilyet. Ha nem, akkor nem hivatalosan esnénk neki!
#209 | Ardea - 2010. 01. 17.
Aztán... TW - bár ez ugye a Risen cikke, de nem baj. Szóval a TW-hez való 1.6-os patch az, ami még utoljára érdemleges javításokat tartalmazott a játékkal kapcsolatban. Az 1.7-es és az 1.7b már inkább kiegészítő, mint javító patch ugyanis ezekkel a Multiplayer módban kapsz új küldetéseket - több kisebb küldetés és asszem két nagyobb küldetés-sorozat kerül a multiba ezekkel a patchekkel... Tehát ha nem érdekel a multi, akkor elég az 1.6-os patchet felrakni. Smile
#210 | kaszas1992 - 2010. 01. 17.
kár hogy nem ti fogjátok magyarosítani a gothic 4, mert az biztos hogy ti nagyon gyorsan végeznétek veleGrin. de amúgy jó tudni azt is hogy elég TW 1.6-os pach isCool
 
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
 
Projektjeink

Készülőben:

Dragons Dogma Dark Arisen
11%

Maffia III
50%

Elkészült:

Dragon Age: Inquisition GOTY

Assassins Creed Chronicles

Crysis 3

Fallout New Vegas

Divinity Original Sin - Enhanced Edition

Batman Arkham Origins

Resident Evil 6

Assassins Creed - Rogue

Final Fantasy IX

The Whispered World Special Edition

Drakensang: The River of Time & Phileassons Secret

Call of Juarez - Gunslinger

Risen 3: Titan Lords

Two Worlds II WorldMerge mod

Assassins Creed III - Liberation

Assassins Creed - Brotherhood

Assassins Creed - Revelations

Kingdoms of Amalur: Reckoning + DLC-k

Overlord + Raising Hell

LEGO Marvel Super Heroes

Dead Island - Riptide

Medal of Honor - Warfighter

Drakensang - The Dark Eye

Splinter Cell Conviction

LEGO Lord of the Rings

Overlord II

Dead Island

Risen 2 - Dark Waters

GTA - Episodes from Liberty City

Two Worlds II - Pirates of the Flying Fortress

Divinity II - Dragon Knight Saga

Two Worlds II Castle Defense

Two Worlds II

Venetica

Divinity 2: Ego Draconis

Resident Evil 5

Grand Theft Auto IV

Risen

Silverfall & Silverfall Earth Awakening

Silent Hill 5 - Homecoming

Two Worlds

Resident Evil 4

LOKI

Condemned

Final Fantasy VII

 
Generálási idő: 0.07 másodperc
4,253,490 egyedi látogató